Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 16:35

Καλαμάτα: Σύσκεψη σωματείων για “αντεργατικό” νομοσχέδιο

Σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα “τον συντονισμό της δράσης των σωματείων ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων, “έχει στόχο να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Το νέο τερατούργημα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας πλασάρουν ως πρόοδο, αφορά τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Την εργασία 13 ώρες τη μέρα με 6ήμερη εργασία και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας! Την απόλυση εργαζομένου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιο λόγο στους πρώτους 6 μήνες! Τη φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας!”.
Με βάση την ίδια ενημέρωση, “έγινε πλούσια συζήτηση για τις αντιλαϊκές ανατροπές του νομοσχεδίου, με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν τις επιπτώσεις του σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και κλάδους. Παράλληλα έγινε κάλεσμα στα σωματεία να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους να μάθουν την αλήθεια. Να μην περάσει η προπαγάνδα και οι πονηριές της κυβέρνησης”.
Τα σωματεία αναφέρουν ότι “ως πρώτη αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, προτάθηκε στα Δ.Σ., η συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων με αφορμή τα 10 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Στη συγκέντρωση τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης να δώσουν αγωνιστική απάντηση απέναντι στην νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με το νέο αντεργατικό τερατούργημα και στον φασισμό και τα διάφορα μορφώματα, που αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα”.