Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 11:38

Κατηγορούν τον "Μορέα" οι κάτοικοι για την πλημμύρα στον Αντικάλαμο

Το έργο του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο ήταν η αιτία που πλημμύρισαν σπίτια και κτήματα απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ: Αυτό υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δηλώνοντας παράλληλα ότι είχαν...

προβλέψει τον κίνδυνο και είχαν ζητήσει έγκαιρα τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, αλλά ο "Μορέας" με την ανοχή του υπουργείου Υποδομών αδιαφόρησε.
Συγκεκριμένα, δίπλα στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο από την κάτω πλευρά, τη δυτική, υπήρχε ρέμα-αγωγός ομβρίων που μετέφερε τα νερά προς τις γραμμές του τρένου. Με το έργο του αυτοκινητόδρομου, που σηκώθηκε ψηλά για να φτάσει και να συνδεθεί με τη γέφυρα η οποία θα περνά πάνω από τον εθνικό δρόμο, ο "Μορέας" έκλεισε τον αγωγό και έφτιαξε νέο, μεταφέροντας τα νερά βόρεια (παράλληλα με το έργο) και περνώντας τα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο με τον μικρότερο νέο αγωγό. Λόγω όμως του κλεισίματος του ρέματος φαίνεται ότι τα νερά φρέναραν και γύρισαν πίσω, "πνίγοντας" τα 2-3 σπίτια δίπλα στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, όπως διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Από την κάτω πλευρά "έπνιξαν" κτήματα κι απείλησαν ένα λυόμενο σπίτι και μια λυόμενη αποθήκη.
Ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου κτήματος (με κηπευτικά και αμπέλι) και των λυόμενων κατασκευών Νίκος Παπαμικρούλης σημείωσε ότι η απορροή των ομβρίων πρέπει να γίνεται όπως γινόταν εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια με το ρέμα-αγωγό της περιοχής, που είχε τη δυναμικότητα να κάνει σωστά τη δουλειά του. Παρατήρησε, διαμαρτυρόμενος ότι με τον νέο αγωγό που φτιάχνει ο "Μορέας" δε θα παροχετεύονται σωστά τα νερά και κάθε φορά η περιοχή θα "πνίγεται".
Από την πάνω πλευρά ο Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο ίδιος και οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες (Αργύρης Παπαδόπουλος και Μαρία Μανίτσα) είχαν ζητήσει εγγράφως από το υπουργείο, έγκαιρα, στις 23 Ιανουαρίου φέτος, πριν προχωρήσει το έργο να ληφθεί μέριμνα, ώστε ο υπάρχων αγωγός όχι μόνο να παραμείνει στη θέση του, αλλά να γίνει ακόμα μεγαλύτερος, για να παροχετεύει χωρίς πρόβλημα τα νερά της βροχής. Το υπουργείο, απαντώντας τους σύντομα, μετά από 6 ημέρες, τους παρέπεμψε στο "Μορέα", αλλά αυτός αδιαφόρησε, δεν τους έλαβε υπόψη του κι έγινε το κακό. Ο Γ. Παπαδόπουλος επέμεινε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, για να μην "πνίγονται" κάθε φορά που θα βρέχει με διάρκεια κι ένταση.
Στην περιοχή βρέθηκε χθες τεχνικός υπεύθυνος του "Μορέα", που είδε τα προβλήματα που είχαν προκύψει και ανέφερε πως αναζητείται η καλύτερη λύση.