Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 18:21

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα από ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Γράφτηκε από την
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα από ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης που οργάνωσε το Κέντρο σε συνεργασία με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους κι ενημερώθηκαν αναλυτικά για: Την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, τι είναι η ψηφιακή κάρτα, πού στοχεύει, πώς λειτουργεί και πώς αξιοποιείται από την Επιθεώρηση Εργασίας. Την κωδικοποίηση εργατικής νομοθεσίας, ρυθμίσεις τηλεργασίας, ζητήματα χρόνου εργασίας και ζητήματα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και κωδικοποίηση αδειών.

Επίσης, αναλύθηκαν τα θέματα της δοκιμαστικής περιόδου, της παράλληλης απασχόλησης, της απασχόλησης της 6η ημέρας - Κυριακής και αργίας, πότε μία απόλυση θεωρείται άκυρη, τις συνέπειες μια απόλυσης και για όλες τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος 5053/2023 στο θέμα της απεργίας και των τριετιών.

Μετά το τέλος της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν πολλές ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες οι έγκριτοι δικηγόροι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ απάντησαν και αναπτύχθηκε μία πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από πολλά εργασιακά θέματα που απασχολούν τον κόσμο.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και υπόσχεται ότι “ επειδή οι αλλαγές στα εργασιακά είναι πολλές και σημαντικές, θα φροντίσουμε να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις, μελλοντικά, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα”.


NEWSLETTER