Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 15:45

Το 2024 με την οπτική του φενγκ σούι

Γράφτηκε από την
Το 2024 με την οπτική του φενγκ σούι

Το 2024 είναι γεγονός και σύμφωνα με το φενγκ σούι θα είναι το έτος του ξύλινου Δράκου.

Διαβάστε αναλυτικά πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το σπίτι και το γραφείο μας έτσι ώστε να προσελκύσουμε υγεία, τύχη, αγάπη, επαγγελματική επιτυχία και οικονομική ευημερία στη ζωή μας! 

Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui προτείνει…

 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου  

 

Υγεία

Για να ενισχύσουμε τον τομέα της υγείας προσθέτουμε στην νοτιοανατολική πλευρά του χώρου μας, το στοιχείο της φωτιάς σαν σχήμα, υλικό, αριθμό και χρώμα.

Επιλέγουμε τριγωνικά σχήματα με γωνίες στα διακοσμητικά και τα υφάσματα σε αυτή την πλευρά του χώρου και τοποθετούμε υλικά της φωτιάς όπως τζάκι, συσκευές θέρμανσης, φωτιστικά δαπέδου και κεριά.

Ο αριθμός του στοιχείου της φωτιάς είναι το 9, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 9 ίδια αντικείμενα καλύτερα μικρού μεγέθους, όπως 9 κεριά ή 9 μικρά καδράκια.

Τέλος χρησιμοποιούμε τα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς κόκκινο, μοβ,  πορτοκαλί στην νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού και του γραφείου μας, στις πιο σκούρες αποχρώσεις τους.

 

Πλούτος

Ειδικά η φετινή χρονιά του 2024 είναι πολύ ιδιαίτερη σε ότι αφορά τον πλούτο και την ευημερία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τα έξοδα μας να μην είναι άσκοπα και αλόγιστα.

Στην βόρεια πλευρά του χώρου μας για το 2024 ενισχύουμε το στοιχείο του μετάλλου. Επιλέγουμε οβάλ σχήματα με καμπύλες, μεταλλικά διακοσμητικά (ιδανικά έναν μεταλλικό μελωδό ή ένα εκκρεμές) και χρώματα όπως άσπρο, χρυσό, ασημένιο, χάλκινο και ανοιχτό γκρι.

Αυτά τα στοιχεία θα ενισχύσουν τις δυνατότητες μας για οικονομική επιτυχία και βελτίωση της κοινωνικής φήμης μας. 

 

Τύχη

Για να έχουμε τύχη την φετινή χρονιά του 2024 θα ενισχύσουμε την δυτική πλευρά του χώρου μας, με το στοιχείο του μετάλλου και του νερού.

Σε ότι αφορά το στοιχείο του μετάλλου ακολουθούμε τις οδηγίες που δώσαμε παραπάνω για τον πλούτο. 

Για το στοιχείο του νερού θα επιλέξουμε κυματοειδή σχήματα στα υφάσματα, στους πίνακες και τα διακοσμητικά σε αυτή την πλευρά του χώρου μας και θα επιλέξουμε μαύρο, μπλέ και σκούρο γκρί χρώμα.

Εδώ στα δυτικά μπορούμε, ειδικά για φέτος, αν το επιθυμούμε, να τοποθετήσουμε συντριβάνι ή ενυδρείο.

 

Επαγγελματικά

Για άνοδο και αναγνώριση στον επαγγελματικό τομέα, θα φροντίσουμε να ενδυναμώσουμε την βορειοανατολική πλευρά, ειδικά του γραφείου μας, με το στοιχείο του νερού και του ξύλου.

Για το στοιχείο του νερού θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες που δώσαμε προηγουμένως για τον τομέα της τύχης ενώ για το στοιχείο του ξύλου θα επιλέξουμε παραλληλόγραμμα σχήματα, πράσινο χρώμα σε όλες τις αποχρώσεις και θα τοποθετήσουμε φυτά-ιδανικά 3 ή 4, όπως bamboo, ζαμιοκούλκα (ή ζάμια) και ελαστικοφόρο φίκο που θα ισορροπήσουν την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας. 

 

Αγάπη

Το 2024 θα είναι μια χρονιά όπου τα ζευγάρια θα εξερευνήσουν νέες πτυχές σύνδεσης μεταξύ τους και οι ελεύθεροι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες για καινούριες γνωριμίες.

Για να έχουμε την ενέργεια αυτή στην ζωή μας, θα ενισχύσουμε τον βορειοδυτικό τομέα του χώρου μας με την προσθήκη των στοιχείων του ξύλου και του νερού, σύμφωνα με τις οδηγίες που διαβάσαμε παραπάνω για τα επαγγελματικά και τον τομέα της τύχης.

Επιπλέον στα βορειοδυτικά θα τοποθετήσουμε διακοσμητικά ή/και πίνακες με θέμα την αγάπη και τον έρωτα, φωτογραφίες με τον/την σύντροφό μας, έναν κρύσταλλο χαλαζία και λίγο αλάτι ιμαλαίων σε ένα μικρό μπωλ το οποίο θα αλλάζουμε μια φορά τον μήνα για το διάστημα των 6 πρώτων μηνών του 2024.

Σύμφωνα με την Ευθυμία Α. Μισιρλή, εφαρμόζοντας κάθε ένα απο τα 5 στοιχεία του Φενγκ Σούι στον ανάλογο τομέα του σπιτιού ή του γραφείου μας, μειώνουμε την ενεργειακή εξωτερική σύγκρουση και μεγιστοποιούμε τις επιδράσεις της θετικής ενέργειας φενγκ σούι στον χώρο μας και την ζωή μας.

 


Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός,

Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui www.fengshuiinteriordesign.gr

 


NEWSLETTER