Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 12:12

Συλλαλητήριο για τις ανεμογεννήτριες στη Χρυσοκελλαριά

Γράφτηκε από την
Συλλαλητήριο για τις ανεμογεννήτριες στη Χρυσοκελλαριά

 

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι, στο βουνό πάνω από το Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά τάσσονται η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και αύριο Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, οργανώνεται συλλαλητήριο στον Πόρο Χρυσοκελλαριάς, στην αρχή του δρόμου για το βουνό.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών στις 14 του μήνα, σημειώνεται:

“Στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και στην περιοχή της Κορώνης, η εταιρεία με την επωνυμία Μαυροβούνι ΑΕ προτίθεται να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στο βουνό μας, το οποίο ανήκει στο δίκτυο natura 2000 (GR2550003), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προστατευόμενα και σπάνια είδη βλάστησης και πανίδας, αλλά και συνολικά για την ευρύτερη περιοχή.

Η τοπική κοινωνία έχει ταχθεί σύσσωμη κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης, όπου μετά από γενικές συνελεύσεις των κατοίκων της περιοχής, έχει συσταθεί επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών Μαυροβουνίου, όπου δεσμεύεται να αγωνιστεί με κάθε μέσο, ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν μεγαλοεπενδυτή της καταστροφής, να καταπατήσει και να μετατρέψει σε βιομηχανική περιοχή τον μόνο πνεύμονα πρασίνου που μας έχει απομείνει, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, όπου έχουν πλήξει βάναυσα την περιοχή μας.

Όλοι οι φορείς τάσσονται κατά της εγκατάστασης με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων με κύρια την χθεσινή (13/2), επίσης ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, όπου και ο δήμος με την σειρά του τάσσεται κατά και δεσμεύεται να κινηθεί νομικά κατά πάντων υπευθύνων.

Εχοντας χρέος να προστατεύσουμε τη γη μας από τις εταιρείες και τους κολλητούς τους, που δεν έχουν κανέναν πλέον φραγμό μπροστά στο χρήμα και τα κέρδη τους, λέμε ΟΧΙ στο έγκλημα στο Μαυροβούνι!  Λέμε ΟΧΙ στην θυσία της φύσης!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων την Κυριακή 18/2 στις 11 π.μ. στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον Πόρο Χρυσοκελλαριάς στην αρχή του δρόμου για το βουνό”.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER