Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 21:15

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία με τα τουριστικά λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού, Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος, για το ζήτημα των τελών κυκλοφορίας.

Η ομοσπονδία επικρίνει την κυβέρνηση για τη μη τήρηση της δέσμευσης για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς.

Οπως επισημαίνει, “μέχρι και σήμερα, οποιαδήποτε προσπάθειά μας να συναντήσουμε τον υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, για να του εξηγήσουμε την αδικία που υφίσταται ο κλάδος μας εδώ και πολλά χρόνια, δυστυχώς έπεσε στο κενό. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε δεσμευτεί απέναντι μας, για την μόνιμη και τελική διευθέτηση του ζητήματος της εξίσωσης των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς που χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία και πληρώνουν τα μισά (!) τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με εμάς”.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι “δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η μη τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης προκαλεί την αγανάκτηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Με δεδομένη λοιπόν την κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ., αποφασίζουμε την άμεση κινητοποίηση με τα οχήματά μας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, σε χώρο και χρόνο που θα αποφασισθεί από τα κατά τόπους σωματεία”.