Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 08:10

Δεν λειτουργεί ακόμα το ασανσέρ για μαθητές ΑμεΑ στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ

Δεν λειτουργεί ακόμα το ασανσέρ για μαθητές ΑμεΑ στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ

 

Το θέμα του ασανσέρ για μαθητές ΑμεΑ, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου - 2ου ΕΠΑΛ, που έχει εγκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν λειτουργεί γιατί δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Αποτέλεσμα αυτής της σοβαρής εκκρεμότητας είναι να ταλαιπωρείται ένας μαθητής ΑμεΑ, ο οποίος αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα από την εποχή που ήταν μαθητής Δημοτικού.

Το θέμα έθεσαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Δημήτρης Οικονομάκος και Σπύρος Χανδρινός, ενώ απαντήσεις έδωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της αρμόδιας σχολικής επιτροπής Ιάκωβος Περρωτής.

Για το σοβαρό αυτό θέμα, χθες στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Σύλλογο Γονέων, δημοτικές υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

“Φθάνουμε τέλος Φλεβάρη και ακόμα δεν έχει μπει το ασανσέρ, λόγω του ότι δεν ήταν πυράτουβλο”, ανέφερε ο Δ. Οικονομάκος και παρατήρησε με απογοήτευση: “Από το 2021 έχουμε ξεκινήσει να φτιάξουμε ένα ασανσέρ , ούτε μουσείο να φτιάχναμε. Αυτό το παιδί ξεκίνησε από το 7ο Δημοτικό και ακόμα δεν έχει μπει σε ασανσέρ. Πήγε Λύκειο και ακόμα τίποτα”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπ. Χανδρινός επεσήμανε ότι “σε αυτό το παιδί πραγματικά η πολιτεία της Καλαμάτας του έχει φερθεί πολύ άσχημα. Από το 7ο Δημοτικό που ήταν εκεί, υπήρχε έτοιμη μελέτη, είχε φτιάξει ο Σύλλογος Γονέων εκεί. Είχε παραδοθεί στον δήμο και δεν φτιάχθηκε ποτέ. Τώρα πήγε στο ΕΠΑΛ, τα ίδια”.

Παρατήρησε ότι η εγκατάσταση του ασανσέρ ήταν “μια απευθείας ανάθεση - έχει να κάνει ότι είναι κάτι βιαστικό για το κοινό καλό -, γιατί ακόμα δεν γίνεται τίποτα” και πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέρα προς μέρα έρχεται ένα εξάρτημα. Και δεν θα έρθει ποτέ αυτό το εξάρτημα. Γιατί ασανσέρ καινούργια 5 στάσεων, καινούργιας τεχνολογίας με πυρασφάλεια κάνουν 20.000. Εμείς έχουμε πληρώσει 23.000 και δεν ξέρω - δεν το επιβεβαιώνω -, μου έχουν πει από τον Σύλλογο Γονέων ότι έχουν μπει λεφτά και από το σχολείο, έξτρα για να βοηθηθεί αυτό το πρότζεκτ. Αρα έχουν δοθεί πάνω από 23.000 - 24.000 ευρώ. Πως ένα ασανσέρ που δεν έχει πυροπροστασία, 3 στάσεων, έχει φθάσει τα 24.000 και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Η απάντηση είναι ότι είναι ένα παλιό ασανσέρ, μάλλον που δεν μπορεί να βρεθεί εξάρτημα, γιατί έχει τελειώσει η παραγωγή του”.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας σχολικής επιτροπής Ι. Περρωτής παρακάλεσε “να περιμένουμε μερικές μέρες για το ασανσέρ και θα λυθεί και αυτό. Λίγο υπομονή”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παραδέχθηκε ότι “έχουμε αργήσει υπερβολικά” και πρόσθεσε: “Δεν είχε τοποθετηθεί ασανσέρ εξωτερικά ποτέ. Ξεκινήσαμε αυτό που είναι 4 στάσεων. Εφτιαξε μια μελέτη η υπηρεσία κι έκανε λάθος κι έπρεπε να πάει δικαστικά ο ανάδοχος για να πάρει τα χρήματά του. Φέραμε την εταιρεία να πιστοποιήσει και το περίβλημα δεν είναι κατάλληλο. Θέλουμε να λειτουργήσει, για να πάμε στο επόμενο. Στόχος είναι κάθε χρόνο να φτιάχνουμε έναν ανελκυστήρα σε κάθε σχολείο”.