Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 11:16

Ο ΣΚΕΑΚ για μόνιμη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία: “Οι κανονιστικές αποφάσεις του δήμου δεν μεταβάλλονται στο πόδι”

Γράφτηκε από την
Ο ΣΚΕΑΚ για μόνιμη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία: “Οι κανονιστικές αποφάσεις του δήμου δεν μεταβάλλονται στο πόδι”

 

 

Αποστάσεις από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της πλειοψηφίας, για τη μόνιμη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης, παίρνει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ), ενώ εμμέσως “καρφώνει” και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ).

“Εμείς στηρίζουμε την νομιμότητα, που εξυπηρετεί τον υγιή και ισότιμο ανταγωνισμό”, επισημαίνει ο ΣΚΕΑΚ και σημειώνει ότι “οι κανονιστικές αποφάσεις του δήμου δεν τροποποιούνται και δεν μεταβάλλονται στο πόδι. Όταν τροποποιούμε τμηματικά την κανονιστική, πιθανώς να δημιουργήσουμε θέμα σε άλλες επιχειρήσεις”.

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του παρατηρεί:

“O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ΣΚΕΑΚ παίρνει θέση για το θέμα αλλαγής της κανονιστικής και επέκταση των ορίων χρήσης για τα καταστήματα της πλατείας.

Εμείς στηρίζουμε την νομιμότητα, που εξυπηρετεί τον υγιή και ισότιμο ανταγωνισμό. Πάντα προσπαθούμε να διεκδικούμε τα καλύτερα για όλους τους συναδέλφους σεβόμενοι τον νόμο και

τους συμπολίτες μας.

Πάγια θέση μας είναι ότι οι κανονιστικές αποφάσεις του δήμου δεν τροποποιούνται και δεν μεταβάλλονται στο πόδι. Χρειάζονται μελέτη, γνώση και διαβούλευση για να τροποποιηθούν. Οι

κανονιστικές αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν μετά από αναλογιστικές μελέτες που τεκμηριώνουν και δεν αμφισβητούν τα δίκαια άλλων.

Η κανονιστική του δήμου που είναι σε ισχύει, έχει δημιουργηθεί μετά από πολύ κόπο και μεγάλη

διαβούλευση. Όταν την τροποποιούμε τμηματικά, πιθανώς να δημιουργήσουμε θέμα σε άλλες

επιχειρήσεις. Θέλει προσοχή και ανοιχτή διαβούλευση.

Βασική διεκδίκηση του δικού μας συλλόγου, εφόσον υπάρξει αλλαγή της κανονιστικής, είναι η μείωση των τιμών σε κάποιες ζώνες που δεν έχουν την ίδια εμπορική ζήτηση όπως η πλατεία. Αφορά το σύνολο του κλάδου.

Για το θέμα της συναλλαγής των καταστημάτων της πλατείας με τον δήμο για επιπλέον παραχώρηση την περίοδο των εορτών δεν θα ασχοληθούμε. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει. Η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης δημόσιου χώρου ή βήματος. Η εκπροσώπηση ενός φορέα απαιτεί σεμνότητα, ταπεινότητα και αλτρουισμό.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι ο σύλλογος μας απαριθμεί ως μέλη 160 καταστήματα μόνο στον

Δήμο Καλαμάτας. Καλό είναι πριν από όποια απόφαση δημοτική ή περιφερειακή αφορά τον κλάδο

της εστίασης, να ενημερωνόμαστε. Οι αγώνες μας για τα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος

μας, δεν περιορίζονται μόνο σε προσωπικά τοπικά οφέλη. Ο σύλλογός μας δίνει συστηματικά τα

τελευταία τρία χρόνια αγώνα για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο, με τελευταίο το κρίσιμο θέμα του αιγιαλού. Οι αγώνες μας για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη”.


NEWSLETTER