Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 17:06

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας: Με την Πράσινη Σημαία επισκέφθηκαν το δήμαρχο

 

Oμάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς Ηλία Παρθένιο και Τζίνα Μουσελίμη, με αφορμή την ανάδειξη του σχολείου ως ένα από τα πρώτα Οικολογικά Σχολεία στην περιοχή, επισκέφθηκε χθες τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας έλαβε την Πράσινη Σημαία των οικολογικών σχολείων, βράβευση που αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεχούς προσπάθειας του εν λόγω σχολείου στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, ο δήμαρχος συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, εστιάζοντας την αξία και στον σπουδαίο ρόλο των παιδιών και της νέας γενιάς στην ανάγκη για αλλαγή φιλοσοφίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη, επίσης, ήταν η αναφορά του δημάρχου στη συμμετοχή της Καλαμάτας, ως πιστοποιημένη πλέον πόλη, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από τους: Έφη Amons- Αναστασιάδη, Σωτηρία Δημοπούλου, Μαργαρίτα Κόλλια, Αθανάσιο Ντουμάνη και Γεώργιο Παπακώτση.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο αντιδήμαρχος πρασίνου, αγροτικής ανάπτυξης και διαχείρισης αδέσποτων Γιάννης Μπάκας.