Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 17:10

Ολοκληρώθηκε ο Β΄ κύκλος κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο Β' κύκλος του εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης υποψήφιων λεμβούχων για το Σπήλαιο Διρού.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, διάρκειας 220 ωρών, σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σπήλαιο Διρού είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μια λιμναία διαδρομή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η ξενάγηση στο μεγαλύτερο μέρος του πραγματοποιείται με βάρκες, οι οποίες καθοδηγούνται από τους λεμβούχους, ενώ υπάρχει και μια μικρή χερσαία διαδρομή.

Το πρόγραμμα κάλυψε όλες τις προδιαγραφές λεμβουχικής δεξιοτεχνίας, ναυαγοσωστικής επέμβασης και παροχής των αναγκαίων πρώτων βοηθειών για ομάδα 20 υποψήφιων λεμβούχων Σπηλαίου Διρού, ηλικίας 18-50 ετών.

Το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης πραγματοποιήθηκε σε κατάλληλο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ενώ το πρακτικό μέρος υλοποιήθηκε τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή λιμναία διαδρομή του Σπηλαίου Βλυχάδα Διρού.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος είχε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Πάτρας της ΔΥΠΑ.