Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 18:15

Πρόβλημα έλλειψης νερού στους Γαργαλιάνους – Διακοπές τις βραδινές ώρες

Πρόβλημα έλλειψης νερού στους Γαργαλιάνους – Διακοπές τις βραδινές ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές νερού στην πόλη των Γαργαλιάνων τις βραδινές ώρες, προκειμένου να γεμίζουν οι δεξαμενές, θα γίνονται το επόμενο διάστημα, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι παρατηρείται μείωση της παροχής νερού τόσο από τις γεωτρήσεις όσο και από τις πηγές και το Αλικοντούζι.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΔΕΥΑΤ αναφέρει: «Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονη μείωση του παρεχόμενου νερού των γεωτρήσεων και πτώση των πηγών στην περιοχή της Τριφυλίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη παροχή νερού από το Αλικοντούζι, προκαλεί έλλειψη νερού στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων. Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε ημέρα οι δεξαμενές αδειάζουν, αρμόδιοι υπάλληλοι παρακολουθούν τη στάθμη τους και ρυθμίζουν τη ροή των τροφοδοτικών αγωγών ώστε να γίνεται σωστή κατανομή του.

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές πως όταν η στάθμη των δεξαμενών είναι χαμηλή, θα πραγματοποιείται διακοπή υδροδότησης από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το επόμενο πρωί, ώστε να γεμίσουν. Παρακαλούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση και να περιοριστούν μόνο στην αναγκαία κατανάλωση νερού τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται και πως η άρδευση με νερό του δικτύου ύδρευσης απαγορεύεται αυστηρά και αποτελεί μία από τις αιτίες του προβλήματος. Παρακαλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε παράνομη υδροληψία που εντοπίζουν».

Κ.Μπ.