Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 18:30

Σοβαρό πρόβλημα με αδέσποτα σκυλιά στην Κάτω Βούταινα

Σοβαρό πρόβλημα με αδέσποτα σκυλιά στην Κάτω Βούταινα

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με αδέσποτα σκυλιά στην Κάτω Βούταινα και σε άλλα χωριά του Δήμου Μεσσήνης.

Οπως μας κατήγγειλε ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος που κατάγεται από την Κάτω Βούταινα και κατέβηκε στο χωριό για το καλοκαίρι με τη γυναίκα του, τον 11χρονο εγγονό του και ένα μικρό σκυλί, βίωσε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Και το χειρότερο είναι ότι ο δήμος δεν μπορεί να δώσει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο άνθρωπος με την οικογένειά του κάνουν διακοπές, νιώθοντας και είναι εγκλωβισμένοι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο χωριό.

Σύμφωνα με αυτά που μας είπε, το βράδυ του περασμένου του Σαββάτου που βγήκε βόλτα στο χωριό με τον εγγονό και το σκυλάκι, δέχθηκαν την επίθεση ενός μεγαλώσουμε άγριου αδέσποτου και τη μανία του γνώρισε το σκυλάκι, που τραυματίστηκε σοβαρά. Αναζητώντας κτηνίατρο σε μα πολύ δύσκολη μέρα και ώρα, βρήκε στην Καλαμάτα, όπου το σκυλάκι υποβλήθηκε σε 3ωρη χειρουργική επέμβαση που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Προσπαθώντας να βγάλει άκρη και να ενημερώσει τον Δήμο Μεσσήνης για την επικινδυνότητα του αδέσποτου, επικοινώνησε τελικά χθες με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γαλιάτσο, ο οποίος του είπε ότι θα μπορέσουν να μαζέψουν το αδέσποτο μετά από 10 μέρες(!).

“Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στο χωριό υπό τον φόβο του αδέσποτου σκύλου”, επεσήμανε με απογοήτευση ο κ. Θεοδωρακόπουλος και παρατήρησε πως ο εγγονός του είναι αθλητής ποδηλασίας και στην προπόνηση που κάνει καθημερινά, αναγκάζεται να τον συνοδεύσει με το αυτοκίνητό του, για να μην κινδυνεύσει από κάποιο αδέσποτο σκυλί.

Ο άνθρωπος μας επιβεβαίωσε ότι λόγω του κινδύνου από τα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στα χωριά της περιοχής, ξένοι επισκέπτες από τη Βελίκα και την Ανάληψη ακόμα, που έκαναν βόλτες με τα ποδήλατά τους κι έφθαναν μέχρι τα χωριά της ορεινής περιοχής, έχουν σταματήσει να το κάνουν, για να μην κινδυνεύσουν.

Το ζήτημα είναι ότι το κακό ξεκινάει από τους ανθρώπους, από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες που βαριούνται τα ζώα τους και πηγαίνουν και τα εγκαταλείπουν σε χωριά. Γι’ αυτό και έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα στα χωριά, που χωρίς φροντίδα αποκτούν επιθετική συμπεριφορά.

Γ.Σ.