Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 09:17

Εμειναν από νερό και Αρις, Μικρομάνη: Διψούν νέες περιοχές στο Δήμο Καλαμάτας

Εμειναν από νερό και Αρις, Μικρομάνη: Διψούν νέες περιοχές στο Δήμο Καλαμάτας

 Παραμένουν και οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι προσπάθειες για να δοθούν λύσεις συνεχίζονται.

Τραγική είναι η κατάσταση στον Αρι, όπου την Κυριακή και χθες δεν είχε νερό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους που δεν μπορούσαν να πιουν και κυρίως να πλυθούν, ενώ στη Μικρομάνη οι βρύσες των σπιτιών χθες νωρίς το απόγευμα, έβγαζαν αφρούς, σαπουνάδα.

Η αποκρουστική αυτή κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εικόνα εμφανίστηκε, την ώρα που η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν τις εργασίες ανόρυξης γεώτρησης, δίπλα στη δεξαμενή ύδρευσης του χωριού. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, υπήρξε αστοχία κατά τις εργασίες της γεώτρησης και παρά τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου της γεώτρησης για οικολογικό ακίνδυνο υλικό, η εικόνα ήταν αποπρεπτική και χρειάστηκε να αδειάσει η δεξαμενή και να γεμίσει ξανά, για να φύγει η εικόνα της ρύπανσης. Ωστόσο, ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Κοτσιλιέρης ζήτησε να υπάρξει υπεύθυνη πιστοποίηση από τη ΔΕΥΑΚ για την καταλληλότητα του νερού.

Για το πρόβλημα στον Αρι μας ενημέρωσαν πως προχωράει η αξιοποίηση της γεώτρησης στον ποταμό Αρι που δίνει πάνω από 100 κυβικά νερού την ώρα, το οποίο είναι κατάλληλο για πόσιμο. Η εκτίμηση της ΔΕΥΑΚ είναι ότι πιθανόν μέχρι την Κυριακή να πέσει το νερό της γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού.

Ακόμα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας και με διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού στα Καλλιανέικα Κιτριών και τα Κουτιβέικα της παραλιακής Αβίας.

 

Γ.Σ.