Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 19:50

Καλαμάτα: Στασιμότητα στο χώρο της πρώην ταβέρνας «Κοιλάκος» - Επικίνδυνη και ελλιπής η περίφραξη στην παραλία

Καλαμάτα: Στασιμότητα στο χώρο της πρώην ταβέρνας «Κοιλάκος» - Επικίνδυνη και ελλιπής η περίφραξη στην παραλία

Μια αρνητική παρένθεση αποτελεί για την Παραλία της Καλαμάτας το φετινό καλοκαίρι το περιφραγμένο τμήμα του πρώην «Κοιλάκου», καθώς δεν έχει προκύψει καμία εργασία ύστερα από την ολική κατεδάφιση του κτηρίου, με την όλη εικόνα να μην προκαλεί τις καλύτερες εντυπώσεις στην «βιτρίνα» κατά τα άλλα της πόλης.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη έγιναν ενέργειες ώστε να μαζευτούν τα τελευταία μπάζα έπειτα από την κατεδάφιση του κτηρίου που στέγαζε το ιστορικό μαγαζί, ενώ είχε προηγηθεί η προγραμματισμένη κατεδάφιση της προσθήκης στο κτήριο τον Απρίλιο του 2023. Ολο αυτό το διάστημα τον εξωτερικό χώρο περιορίζει απλά ένα προστατευτικό πλαστικό, ώστε να μην πλησιάζει το σημείο ο κόσμος, ενώ η πινακίδα που είχε τοποθετηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και η οποία ενημέρωνε πως πρόκειται για “Επικίνδυνο - Ετοιμόρροπο Κτίσμα” πλέον απουσιάζει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει παρατηρηθεί μικρά παιδιά να παίζουν εντός του χώρου, ενώ στην “αθέατη” πλευρά που “βλέπει” θάλασσα, όπως φαίνεται η υποτυπώδης περίφραξη έχει καταλήξει στο έδαφος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα του χώρου, στον οποίο εισέρχονται συχνά λουόμενοι.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Σε ερώτηση της "Ε" προς την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Λυδία Εξηνταβελώνη-Χριστοφόρου για το ποιο είναι το επόμενο βήμα σχετικά με τον συγκεκριμένο χώρο, η ίδια έκανε λόγο για μια δύσκολη περίπτωση βάση ερευνών που έχουν γίνει, για την οποία αναζητείται η καλύτερη λύση για το τι θα γίνει στην πορεία. «Κοιτάζουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα να δούμε τι μπορεί να γίνει και πως, καθώς η κατάσταση με το έδαφος είναι λίγο περίπλοκη» σχολίασε, τονίζοντας πως έχει ανατεθεί το θέμα σε Μηχανικό – Λιμενολόγο ώστε να το μελετήσει και να προκύψει η καλύτερη δυνατή και σωστή λύση ως προς την παρέμβαση που θα ακολουθήσει.

ΕΝΑ ΣΗΡΙΑΛ ΑΠΟ ΤΟ 2018

Το σήριαλ του συγκεκριμένου κτηρίου ξεκίνησε ουσιαστικά μετά το χτύπημα του κυκλώνα «Ζορμπά» τον Σεπτέμβριο του 2018, καταστρέφοντας τότε σημαντικό τμήμα της πίσω πρόσοψης. Από τότε μέχρι και το 2023 το σκηνικό του βομβαρδισμένου τοπίου παρέμεινε το ίδιο, έως ότου τα κύματα της θάλασσας και γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στο σημείο. Οσο για το τί μέλλει γενέσθαι, όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνει μια μικρή ανάπλαση, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στον κόσμο. Παλιότερα δε, είχαν ειπωθεί διάφορες γνώμες ως προς την αξιοποίηση του χώρου, όπως η δημιουργία ενός κτηρίου που θα είχε σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ακίνητο είχε περάσει στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είχε ανακοινωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.