Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 15:20

Θέλει να ανακατασκευάσει μια παλιά ατμομηχανή από το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Θέλει να ανακατασκευάσει μια παλιά ατμομηχανή από το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Να δώσει ζωή σε μια ατμομηχανή είναι το όνειρο του Θάνου Σταθά από το Πλατύ. Για να υλοποιήσει το όνειρό του -για την επίτευξη του οποίου έχει μελετήσει αρκετά- απευθύνθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, όπου υπέβαλε αίτημα να του παραχωρηθεί μια ατμομηχανή για την ανακατασκευάσει, και αφού κάνει ένα μικρό ταξίδι μέχρι τη Μεσσήνη, να την επιστρέψει στο Πάρκο Σιδηροδρόμων χωρίς καμία άλλη απαίτηση από τους αρμόδιους φορείς. 

 

Οπως είπε συγκεκριμένα μιλώντας στην "Ε", με το σχετικό έγγραφο που υπέβαλε χθες ζητά να λάβει απάντηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα - ώστε εάν η απάντηση είναι αρνητική, να απευθυνθεί σε άλλους φορείς, ακόμα και σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν Μουσεία Σιδηροδρόμου. 

Ο Θάνος Σταθάς έχει γνώσεις μηχανικού και ασχολείται από το 1994 με τις μηχανές. Οπως μας λέει, μέχρι τώρα έχει ασχοληθεί με πολλές μηχανές, κυρίως πετρελαιοκίνητες - όμως μια ατμομηχανή ήταν και παραμένει το μεγάλο του όνειρο. 

«Μου αρέσει να δίνω ζωή στις μηχανές», λέει, και τονίζει πως είναι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, ενώ επισημαίνει πως στο πλευρό του έχει τους φίλους του και την οικογένειά του, που τον στηρίζουν ηθικά. Τονίζει μάλιστα πως η ανακατασκευή θα γίνει με δικά του έξοδα, και εφόσον του επιτραπεί το ταξίδι μέχρι τη Μεσσήνη, θα επιστρέψει χωρίς καμία άλλη απαίτηση την ανακατασκευασμένη ατμομηχανή στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου οι φορείς θα μπορούν να την αξιοποιήσουν όπως επιθυμούν: «Ισως ακόμα να δώσουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ζήσουν μερικές στιγμές όπως πριν από 50 χρόνια», σχολιάζει.

Κ.Δ.


NEWSLETTER