Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 21:37

Καλαμάτα: Μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ - 4 ειδικότητες

Καλαμάτα: Μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ - 4 ειδικότητες

Τέσσερις ειδικότητες θα λειτουργήσουν το έτος 2024-25 στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ/πρώην ΙΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ/πρώην ΟΑΕΔ).

Οι ειδικότητες είναι οι εξής: βοηθός Φαρμακείου, στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ και τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef).

Οι αιτήσεις που γίνονται ηλεκτρονικά έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών. Υπενθυμίζεται ότι στις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ, που στεγάζονται στο Ασπρόχωμα, η φοίτηση είναι δωρεάν και η πρακτική άσκηση αμειβόμενη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-saek-tis-dypa

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Η ανακοίνωση αφορά υποψηφίους που δεν έχουν υποβάλει παράλληλο μηχανογραφικό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά 9 π.μ - 3 μ.μ. στο τηλέφωνο 2721099624 καθώς και στο e-mail: iek.kalamata@dypa.gov.gr