Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 20:00

Ο Ορειβατικός από την Ανω Βέργα στο Ρίντομο

Ο Ορειβατικός από την Ανω Βέργα στο Ρίντομο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει πεζοπορία από την Ανω Βέργα στα Πηγάδια και στο Πηγαδιώτικο Γεφύρι στο φαράγγι του Ριντόμου το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναχώρηση από τα γραφεία του συλλόγου το Σάββατο στις 2 μ.μ. Έναρξη πεζοπορίας από την Άνω Βέργα προς το χωριό Πηγάδια. Με την άφιξή μας στα Πηγάδια, θα οργανώσουμε τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό για τη διανυκτέρευσή μας. Στη συνέχεια, θα υπάρχει προαιρετική συμμετοχή για όσους επιθυμούν στον εσπερινό και στο ετήσιο λαϊκό πανηγύρι του χωριού. Την Κυριακή, 1/9/2024, θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Πηγαδιώτικο Γεφύρι στο φαράγγι του Ριντόμου, στο πιο στενό πέρασμα του φαραγγιού, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε. Όσοι επιθυμούν, εναλλακτικά, μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία της εκκλησίας».

Οι ώρες πορείας είναι: Πρώτη ημέρα 4 ώρες και δεύτερη ημέρα 2 ώρες, ενώ ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση). Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, καλέστε τον αρχηγό της εξόρμησης, Γιώργο Κλείδωνα, στο 6983519455.