Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:31

Καλαμάτα: Πρόβλημα διαχείρισης ομβρίων στην οδό Γεωργίου Μπράμη - Πλημμυρίζουν τα κτήματα και οι αυλές των σπιτιών

Καλαμάτα: Πρόβλημα διαχείρισης ομβρίων στην οδό Γεωργίου Μπράμη - Πλημμυρίζουν τα κτήματα και οι αυλές των σπιτιών

 

Από τους πιο προβληματικούς δρόμους της Καλαμάτας στη διαχείριση ομβρίων είναι η οδός Γεωργίου Μπράμη, από τη Νέα Είσοδο προς τις Γουλιμίδες και τον Κορδία.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στον δήμο, σε υπεύθυνους αιρετούς, έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα, αλλά όπως μας επεσήμαναν, παρά τις αρχικές υποσχέσεις, δεν βρίσκουν ανταπόκριση, συναντούν αδιαφορία.

Κάθε φορά που βρέχει με ένταση, όπως και το απόγευμα της Τρίτης, η οδός Γ. Μπράμη πλημμυρίζει στις άκρες, ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά, όπου το μικρό ρέμα δεν επαρκεί, δεν είναι και καθαρισμένο, ενώ είναι και μπαζωμένο εξαφανισμένο σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα τα νερά να πέφτουν και να πλημμυρίζουν τα γειτονικά κτήματα και τις αυλές των σπιτιών, ενώ οι άνθρωποι υψώνουν προστατευτικά και προμηθεύονται σακουλάκια με άμμο, για να προστατεύσουν τα σπίτια τους από το νερό.

“Τέτοιες εικόνες και κινδύνους είχαμε και πέρυσι και ήρθαν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και τα είδαν, διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης”, μας είπε κάτοικος της περιοχής και θυμωμένη σημείωσε πως “δεν έχει γίνει τίποτα και ούτε μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα γίνει. Κάθε φορά θα ζούμε με τον φόβο μήπως πλημμυρίσουμε, μήπως το νερό μπει στα σπίτια μας”.

Το απόγευμα της Τρίτης μια ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας χρειάστηκε να μεταφερθεί σε γειτονικό συγγενικό σπίτι, καθώς τα νερά που υπερχείλισαν μπήκαν στην αυλή και απείλησαν το σπίτι της, που βρίσκεται πιο χαμηλά.

“Κάτι πρέπει να γίνει έγκαιρα, πριν πλημμυρίσουν και καταστραφούν τα σπίτια μας”, τόνισαν κάτοικοι της οδού Γ. Μπράμη, ζητώντας από τον Δήμο Καλαμάτας να ασχοληθεί σοβαρά, επιτέλους, με το σοβαρό πρόβλημα της περιοχής τους και να δώσει λύση.

Γ.Σ.