Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 14:20

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Καλαμάτας

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Καλαμάτας

 

Κινητοποίηση “για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απαίτηση για εγγύηση 50 ευρώ που μας ζητήσανε”, πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη, οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Καλαμάτας, στην φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον χώρο του πρώην ΤΕΙ.

Σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Οικότροφων διαμαρτύρεται πως “η κατάσταση δεν πάει άλλο! Μας έχουν παρατημένους!” και σημειώνει:

“Οι οικότροφοι ζούμε κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού το νερό στις εστίες δεν είναι καν πόσιμο, τα σώματα θέρμανσης και ψύξης - όπου υπάρχουν - δεν λειτουργούν, πρόσβαση σε ζεστό νερό έχουμε με το σταγονόμετρο, δεν υπάρχει καν δυνατότητα σίτισης, αφού δεν υπάρχει εστιατόριο στο χώρο. Τα πλυντήρια είναι μόνο 2 για όλους τους φοιτητές.

Και όλα αυτά, ενώ κάθε χρόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οικότροφοι αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τα δωμάτια μας και να κάνουμε εκ νέου αίτηση για το επόμενο έτος.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου εναντιώθηκε στο δίκαιο αίτημά μας να μην καταβάλλονται χρήματα, όμως, μετά από πιέσεις δεσμεύτηκε πως εφόσον λάβει εκ νέου ενημέρωση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα πάρουν πίσω την απαράδεκτη απαίτηση. Στην κινητοποίηση η φοιτητική μέριμνα δεσμεύτηκε πως αύριο 5/9 θα λάβουμε απάντηση.

Συνεχίζουμε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, Θα νικήσουμε!”.