Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 10:05

Εκδήλωση μνήμης σήμερα για το ολοκαύτωμα του Αετού

Εκδήλωση μνήμης σήμερα για το ολοκαύτωμα του Αετού

 

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 81η επέτειο από το ολοκαύτωμα του Αετού και τους εκτελεσθέντες - πυρποληθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο μαρτυρικό χωριό του Αετού.

Στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Τριφυλίας Δήμητρα Ανδρινοπούλου, κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τα ονόματα των εκτελεσθέντων - πυρποληθέντων από τον Αετό είναι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς  (Γιωργιάννης).

Από τα γειτονικά χωριά: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Γ. Γρηγόριος (Σελλά Τριφυλίας).

 

Κ.Μπ.