Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 15:55

Μεσσηνία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών στο Πολυλίμνιο

Μεσσηνία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών στο Πολυλίμνιο

Δύο περιστατικά με τραυματισμούς είχαμε το Σάββατο στο Πολυλίμνιο.

Αρχικά γύρω στις 2.30 το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση μέσω του αριθμού 112 πως ένα ζευγάρι Γερμανών επισκεπτών έχουν τραυματιστεί στην περιοχή της Χαραυγής. Αμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, όπου βρέθηκε στο σημείο με 4 αυτοκίνητα και 10 άνδρες, με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Γεωργακόπουλο.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσαν το Κλιμάκιο Πεταλιδίου και ασθενοφόρα από το Κέντρο Υγείας Πύλου. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως μια 55χρονη Γερμανίδα που επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγό της το Πολυλίμνιο, έχασε την ισορροπία της σε ένα δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά σε βράχο. Από την πτώση υπέστη διαμπερή κατάγματα και στα δύο της πόδια, ενώ έσπασε και το ένα της χέρι! Τις πρώτες βοήθειες της παρείχαν δύο Ελληνες γιατροί που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο Πολυλίμνιο ως επισκέπτες.

Μετά από ώρα και δύσκολή επιχείρηση απεγκλωβίστηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και εν συνεχεία διακομίστηκε στο ΚΑΤ, μιας και τα κατάγματα που είχε ήταν σοβαρά. Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε ειδοποίηση μέσω του αριθμού 112 πως μια παρέα τεσσάρων ατόμων είχε χάσει τον προσανατολισμό της στην περιοχή του Πολυλίμνιου.

Τρία οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και το Κλιμάκιο Πεταλιδίου συνέδραμαν για τον απεγκλωβισμό των 4 Γάλλων περιηγητών, δύο ανδρών και δύο γυναικών στην βορειανατολική πλευρά του Πολυλιμνίου, συνεπικουρούμενοι από 4 πυροσβέστες από την Υπηρεσία της Καλαμάτας με διασωστικά εργαλεία.

Για να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες στο σημείο που ήταν δύσβατο, είχαν βοήθεια από κατοίκους και τον πρόεδρο της Χαραυγής, που γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή. Με σχοινιά ανέβασαν τους 4 Γάλλους περιηγητές σε ασφαλές σημείο, ενώ ο ένας άνδρας είχε χτυπήσει ελαφρά στο χέρι και στο πόδι του. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την κατάσταση του να μην εμπνέει ανησυχία.

Κ.Ηλ.