Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 14:10

Το πρώτο κουδούνι στην Τριφυλία

Το πρώτο κουδούνι στην Τριφυλία

 

Πρώτο κουδούνι χθες στα σχολεία της Τριφυλίας όπου ξεκίνησε η σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό. Τα σχολεία και τα προαύλια γέμισαν και πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές και τα πρωτάκια είχαν την τιμητική τους καθώς ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης ξεκινά.

Σε μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης τονίζει: « Αγαπητά μου παιδιά,  αγαπητοί εκπαιδευτικοί,  αΑγαπητοί, γονείς και κηδεμόνες. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας εύχομαι ολόψυχα, να είναι αυτή γεμάτη δύναμη για γνώση, πρόοδο και δημιουργία.

Με νέα όνειρα, νέους στόχους, νέες εμπειρίες, θετική διάθεση, πίστη στις δυνατότητές σας και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη, των εκπαιδευτικών και των γονέων σας, να οδηγηθείτε, με σίγουρα και σταθερά βήματα, στην κατάκτηση της γνώσης.

Όλα τα σχολεία του Δήμου μας, σας υποδέχονται πανέτοιμα σήμερα, καθότι έχουμε μεριμνήσει γι'  αυτό και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι και αυτή η σχολική χρονιά, θα κυλήσει ομαλά και χωρίς σημαντικά προβλήματα, όπως και οι προηγούμενες.

Ως Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε και πάλι, για ένα όμορφο, φιλόξενο, καθαρό, λειτουργικό και κυρίως ασφαλές σχολικό περιβάλλον και πως θα είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε αγαστή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ανταποκρινόμενοι σε κάθε τους κάλεσμα.

Να έχετε όλοι σας υγεία και τη βοήθεια του Θεού και να έχετε πάντα στο νου σας, παιδιά μου, τα λόγια του Έλληνα Αθηναίου φιλοσόφου, Σωκράτη, πως: «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά!»

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, για όλες και όλους σας και για τα «πρωτάκια» μας, μια παραπάνω ευχή:

«Ο ήχος του πρώτου κουδουνιού, να σας οδηγήσει γλυκά και μελωδικά στον, μαγικό και συναρπαστικό, κόσμο της μάθησης»!

 

Κ.Μπ.