Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 12:11

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ σήμερα και αύριο στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ σήμερα και αύριο στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας

 

Με σύνθημα “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, το 13ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει ενημερώσει η Αντιφασιστική Κίνηση, περιλαμβάνει:

- Σήμερα Σάββατο:

Στις 5 το απόγευμα, συζήτηση για την κινηματική αλληλεγγύη στις υποθέσεις trafficking

Στις 7, εκδήλωση με θέμα “Παλαιστίνη, Ουκρανία, Υεμένη, Αφρική: Ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας;”,  με ομιλητές την Ζακία Ακρα, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και τον Λεωνίδα Βατικιώτη, δημοσιογράφο - οικονομολόγο.

Στις 9 το βράδυ, “Η υπόσχεση της επανάστασης”, θεατρική αφήγηση για την Παλαιστίνη.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους The Lazytrains, Sadahzinia και Σπύρο Γραμμένο.

- Αύριο Κυριακή:

Στις 5 το απόγευμα, συζήτηση για “το έγκλημα στην Πύλο: οργανώνοντας την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα”.

Στις 7, εκδήλωση με θέμα “Συγκάλυψη, αυθαιρεσία, κατάχρηση εξουσίας: Η δικαιοσύνη στον γύψο”. Ομιλητές: Ο Χρήστος Βλάχος, πατέρας του Βάιου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη, θύματος της αστυνομικής βίας. Και ο Θεόδωρος Συμεωνίδης, δικηγόρος.

Στις 9 το βράδυ, συναυλία με τα Antifona και τους Βασίλη Ράλλη και Μεθυσμένα Ξωτικά.

Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί προβολές, στις 10 το βράδυ: Σήμερα από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, προβολή ντοκιμαντέρ “Documentary Shalom - Salaam - Peace” της Αλεξίας Τσούνη. Αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ενότητα προβολών μικρού μήκους με θέμα “Νικώντας ηττημένοι”.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικές γωνίες: Εκθες φωτογραφίας του Μάριου Λώλου “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”. Εκθεση βιβλίου με συμμετοχή: Ταπεινοί αχθοφόροι της γνώσης, Συγγραφείς του Φανταστικού Καλαμάτας. Και Παιδική γωνία.