Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 19:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το Πύργος - Τσακώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το Πύργος - Τσακώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πύργος - Ολυμπία - Τσακώνα, πραγματοποιείται την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 4.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, θα είναι και ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες θανόντες και τραυματισμένους στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο.

Η Επιτροπή Αγώνα Αναβάθμισης του ιστορικού νομού Ηλείας, γη της Ολυμπίας απευθύνεται σε αρχές και φορείς των νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας και σημειώνει:

“Οχι άλλους θανάτους, στο δρόμο καρμανιόλα στην Ολυμπία Οδό. Οχι άλλο εμπαιγμό σε βάρος 600.000 κατοίκων και πολιτών της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και πάνω από 2.000.000 επισκέπτες. Οχι άλλη υποβάθμιση τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς κανένα έργο υποδομής, του ισχυρότερου ονόματος στον κόσμο του Ιερού της Ολυμπίας. Οχι άλλη υποβάθμιση της Δυτικής Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων. Οχι άλλη εξαπάτηση των κατοίκων της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Δεν σκέφθηκε κανένας την γενέτειρα γη των Ολυμπιακών αγώνων το ιερό της Ολυμπίας ότι χρειάζεται δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, για την ανάδειξη του ιστορικού και αθλητικού Τουρισμού στην πατρίδα μας, πλήρης απαξίωση της Αρχαίας Ιλιδας”.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους βουλευτές Ηλείους, τους Αχαιούς, τους Μεσσήνιους, τους Αρκάδες τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Πελοποννήσου, τους πολίτες της Αθήνας στις 16 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.30, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και ημέρας μνήμης για τους εκατοντάδες θανόντες και τραυματισμένους στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο στην πλατεία Συντάγματος στην έξοδο του Μετρό για την ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού.

Επίσης, οι οργανωτές ενημερώνουν ότι θα υπάρχει και λεωφορείο του ΚΤΕΛ με επιστροφή την ίδια ημέρα, για όσες και όσους θέλουν και μπορούν να έλθουν με ένα μικρό εισιτήριο για το νομό Ηλείας από Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολυμπία, Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Ανδραβίδα,Λεχαινά, Βάρδα και από το νομό Μεσσηνίας από Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία.