Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 15:01

Συνάντηση τρίτεκνων με τα Παιδικά Χωριά SOS

Συνάντηση τρίτεκνων με τα Παιδικά Χωριά SOS

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας με εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των Παιδικών Χωριών και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την παροχή πολύτιμων υπηρεσιών στις πολυμελείς οικογένειες του Συλλόγου Τριτέκνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εργασιακή συμβουλευτική που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

«Πρόκειται για συστηματική συμβουλευτική από επαγγελματία συνεργάτη του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει και επαγγελματικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων, με στόχο την εργασιακή τους αποκατάσταση. Ο εργασιακός σύμβουλος ενισχύει και κινητοποιεί τους γονείς, τους εκπαιδεύει σε κατάλληλες μεθόδους προσέγγισης της αγοράς εργασίας και τεχνικές ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διασύνδεση με εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πλαίσια και διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας», αναφέρθηκε.

Από τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας συμμετείχαν ο πρόεδρος Χρήστος Κορομηλάς και η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Αργυροπούλου, ενώ τα Παιδικά Χωριά εκπροσώπησαν η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του προγράμματος, Γιώτα Κοπίτα, και η συντονίστρια Πηνελόπη Κουρέτη.