Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 14:35

Πώς θα γιορτάσει η Καλαμάτα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πώς θα γιορτάσει η Καλαμάτα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα μετάσχουν σ' αυτή η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, Ε.Ε.Σ, Σ.Ε.Ο., πρόσκοποι, σύλλογοι, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Νωρίτερα, στις 10.15 π.μ. θα γίνει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Λάμπρο Τζούμη, Αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια θα γίνει μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και κοινού από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι Αρχών και Οργανώσεων και το κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της Κεντρικής Πλατείας - Βασιλέως Γεωργίου.