Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 08:08

Προβληματική η πρώτη μέρα λειτουργίας των φαναριών στη διασταύρωση Κρήτης και Φιλελλήνων

Προβληματική η πρώτη μέρα λειτουργίας των φαναριών στη διασταύρωση Κρήτης και Φιλελλήνων

Με παραβάσεις και προβλήματα που δημιουργούν κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος, ξεκίνησε χθες η λειτουργία των φαναριών στη διασταύρωση Κρήτης και Φιλελλήνων στην Καλαμάτα. 

Τα προβλήματα δημιουργούνται από την απαγόρευση της αριστερής στροφής προς τη Φιλελλήνων για όσους κινούνται από τη Λυκούργου προς τη Φαρών, καθώς και από τη μονοδρόμηση της Μιαούλη, με κίνηση από το λιμάνι προς τη Φιλελλήνων.

Οι οδηγοί που έφθαναν στο φανάρι και δεν γνώριζαν την απαγόρευση, έστριβαν αριστερά προς τη Φιλελλήνων, παρά την πινακίδα που έχει τοποθετηθεί. Στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί δεν μπορούν να στρίψουν δεξιά στη Μιαούλη προς το λιμάνι, λόγω της μονοδρόμησης. Κάποιοι, όμως, έστριβαν, γιατί δεν το γνώριζαν και δεν πρόσεχαν ή αψηφούσαν τις πινακίδες. Οσοι φθάνουν στο φανάρι προερχόμενοι από τη Λυκούργου, μπορούν να κινηθούν μόνο ευθεία προς τη Φαρών.

Πρόβλημα υπήρχε και με τους οδηγούς που κινούνταν από τη Φαρών προς τη Λυκούργου και ήθελαν να στρίψουν αριστερά προς το λιμάνι.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τις κυκλοφοριακές αλλαγές που εφαρμόζονται: Οσοι κινούνται στην Κρήτης με κατεύθυνση προς τη Φαρών και θέλουν μπουν αριστερά στη Φιλελλήνων θα πρέπει από τη Λυκούργου, πριν τον κυκλικό κόμβο και τη γεφυροπλάστιγγα να επιλέξουν τη διαδρομή από το λιμάνι, μέσω των οδών Ψαρών, Αναλήψεως και Μιαούλη (στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) και μέσω της Κρήτης να μπουν στη Φιλελλήνων.

Για όποιον κινείται επί της Κρήτης με κατεύθυνση προς τη Λυκούργου, η στροφή δεξιά στη Φιλελλήνων επιτρέπεται, αλλά για να πάει προς το λιμάνι, θα πρέπει να κινηθεί ευθεία και αριστερά στον κυκλικό κόμβο.

 

Γ.Σ.