Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025 07:45

Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών για Τέμπη σήμερα στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών για Τέμπη σήμερα στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών για την τραγωδία - έγκλημα στα Τέμπη, για να μη συγκαλυφθεί και να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη, θα πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα, σήμερα Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι.

Παρόμοιες εκδηλώσεις οργανώνονται τη ίδια ώρα σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Στο συλλαλητήριο θα μετέχουν καθηγητές και γονείς των μαθητών.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ομόφωνα αποφάσισε και καλεί τα μέλη του στο σημερινό συλλαλητήριο, “για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη!”.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας καλεί “τους γονείς μαζί με τα παιδιά μας και τους καθηγητές τους, συγκροτημένα να ενώσουμε τις φωνές μας, για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη… αλλά και γιατί τα Τέμπη είναι εδώ, παντού γύρω μας! Είναι σε κάθε παιδί που λέει στον ανθό της νιότης του ότι δεν έχει πλέον οξυγόνο, γιατί δεν του μένει ελεύθερος χρόνος, γιατί βλέπει την οικογένειά του να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα, γιατί πρέπει να αφήσει στην άκρη τα όνειρά του, για να επιλέξει κάτι «που θα βολεύει την αγορά». Δεν ξέρουμε αν, πότε, και με ποιο πρόσωπο μπορεί να έρθουν τα νέα Τέμπη. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι εμείς είμαστε εδώ να τα εμποδίσουμε, να μην μετρήσουμε άλλες χαμένες ζωές, να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας τη ζωή που ονειρευτήκαμε για αυτά”.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι @mathites_kalamata αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “Να λέει ένα παιδί «δεν έχω οξυγόνο» - αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο. Όλοι οι μαθητές σε όλη τη χώρα να βγαίνουμε στους δρόμους ακόμα μια φορά ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. Την Κυριακή 26/1 ήμασταν εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, όλες αυτές τις μέρες πολλά σχολεία κάνουν καταλήψεις, αποχές, δράσεις και πορείες. Ήρθε η ώρα να ακουστούμε ξανά, σαν μια γροθιά οι μαθητές όλης της χώρας”.

Το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών - Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας επισημαίνει ότι “το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί” και δηλώνει ότι συμμετέχει στο σημερινό φοιτητικό - μαθητικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι “οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις του λαού, της νεολαίας, των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων σε όλη τη χώρα έδειξαν την οργή μας απέναντι στην πολιτική των κερδών, που γεννά και συγκαλύπτει εγκλήματα. Με τον αγώνα μας, δεν επιτρέπουμε να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα και απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες”.