Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 08:27

Παρκάρουν όπου τους γουστάρει

Γράφτηκε από την

Καταστάσεις απόλυτης τρέλας προκαλούνται καθημερινά στην Καλαμάτα, με τους οδηγούς να παρκάρουν ακόμα και πάνω στις γέφυρες του Νέδοντα, για να μην πληρώσουν το μισό ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε ώρα ελεγχόμενης στάθμευσης. Την ώρα λοιπόν που οι δρόμοι είναι γεμάτοι αυτοκίνητα, ακόμα και σε επικίνδυνα σημεία με κώνους, είναι κενές οι περισσότερες θέσεις στους χώρους όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.

Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν έχει σχέδιο για το κυκλοφοριακό και ότι έχει αφήσει τα πάντα στην τύχη τους. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη λόγω της έλλειψης προσωπικού στην Τροχαία. Κανένας δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συνέβαινε στους δρόμους της Καλαμάτας αν δεν είχαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία δεκάδες αυτοκίνητα λόγω της οικονομικής κρίσης

Οι οδηγοί από την πλευρά τους αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πληρώσουν για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους, κινδυνεύοντας ακόμα και με κλήση της Τροχαίας. Αλλωστε, οι δωρεάν χώροι στάθμευσης γύρω από το κέντρο της Καλαμάτας καταλαμβάνονται από πολύ νωρίς, κάθε πρωί.

Χαρακτηριστική της όλης κατάστασης που επικρατεί είναι η καθημερινή εικόνα στις γέφυρες του ποταμού Νέδοντα, στο ύψος των γραμμών του τρένου αλλά και βορειότερα. Παρότι έχουν τοποθετηθεί κολονάκια, οι γέφυρες καταλαμβάνονται από παρκαρισμένα, δημιουργώντας συχνά επικίνδυνες καταστάσεις για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς. Να σημειωθεί πως, από νωρίς το πρωί καταλαμβάνονται καθημερινά στο σύνολό τους οι θέσεις νότια των γραμμών, στο χώρο που έχει διαμορφωθεί από το δήμο για δωρεάν στάθμευση. Την ίδια ώρα το μεγάλο πάρκινγκ του Νέδοντα και οι περισσότερες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από την πλατεία είναι κενές.

 

Κ.Δ.