Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2025 08:37

45 ομογενείς από το Τορόντο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

45 ομογενείς από το Τορόντο στην Καλαμάτα

Αποστολή 45 ομογενών από το Τορόντο βρίσκεται στην Καλαμάτα με σκοπό τη συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, τιμώντας έτσι την μνήμη των ηρώων του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία.

Η επίσκεψη οργανώνεται από τον δραστήριο Σύλλογο Μεσσηνίων του Τορόντο "Παπαφλέσσας Υπαπαντή" με τη συμμετοχή 20 νεαρών ομογενών, ηλικίας 14 έως 20 ετών, τους οποίους συνοδεύουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, γονείς και οι δάσκαλοί τους παραδοσιακών χορών από το Τορόντο. Την αποστολή συμπληρώνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, γνωστή για τη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Νέους Ομογενείς.

Οπως αναφέρει ο γραμματέας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Παναγιώτης Τσιάλας “η υπερατλαντική αυτή επίσκεψη, ιδίως η συμμετοχή στις Εθνικές Παρελάσεις, στην Αναπαράσταση και στο Χορευτικό Αντάμωμα στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης υπήρξε για χρόνια ο διακαής πόθος των νέων της ομογένειας του Τορόντο, οι οποίοι περίμεναν με ανυπομονησία μια ευκαιρία να παρελάσουν περήφανα στην κεντρική λεωφόρο της πόλης καταγωγής τους. Από τη θέση αυτή ο Σύλλογος Μεσσηνίων Τορόντο επιθυμεί να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των αιρετών εκπροσώπων της, για την αποδοχή της αίτησης να συμμετάσχουμε με τις παραδοσιακές μας στολές και με εθνική υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού της επετείου της επανάστασης”.