Τετάρτη, 28 Μαϊος 2025 19:45

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα”

Γράφτηκε από την

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα”

“Τα συνδικάτα ενώνουν την φωνή τους με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και ζητούν Να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα και να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, ώστε οι δύο κοινότητες να μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά”.

Αυτό τονίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του, επικρίνει το Ισραήλ και του ζητεί να επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, επισημαίνοντας πως “δεν πρέπει να επιτρέψουμε μία ακόμη γενοκτονία να συμβεί”.

Για την τραγική κατάσταση στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώνει:

“Δύο χρόνια ανελέητων βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων στην λωρίδα της Γάζας με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους και μικρά παιδιά, συνεχίζονται. Το Ισραήλ βομβαρδίζει αδιακρίτως σπίτια αμάχων, νοσοκομεία και σχολεία σκοτώνοντας χιλιάδες, ενώ εμποδίζει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, οδηγώντας τον πληθυσμό σε τεχνητό λιμό.

Συγκεκριμένα, δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν, ενώ τόνοι τροφίμων παραμένουν στα σύνορα. Τα σκελετωμένα χέρια των παιδιών της Παλαιστίνης που υψώνονται με δυσκολία για μία μπουκιά ψωμί, στοιχειώνουν τις συνειδήσεις μας. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Τα συνδικάτα ενώνουν την φωνή τους με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και ζητούν: Να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα και να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, ώστε οι δύο κοινότητες να μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά. Να επιτρέψει το Ισραήλ την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι εικόνες των παιδιών της Γάζας μοιάζουν ανατριχιαστικά με τις εικόνες της Τρεμπλίνκα, του Νταχάου και του Άουσβιτς.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μία ακόμη γενοκτονία να συμβεί. Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί θεσμοί να αναλάβουν ουσιαστική δράση. Οι εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας για ειρήνη, δημοκρατία, ευημερία και αρμονική συνύπαρξη. Οι εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας για τα παιδιά της Γάζας”.