Η εκκίνηση θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα, από το νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.
Ακόμα, αύριο Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία της πόλης, από τις 7 το απόγευμα, θα γίνεται ενημέρωση των συνδικάτων και συλλογή υπογραφών.
Στην ανακοίνωση των σωματείων αναφέρεται, μεταξύ άλλων: “H ραγδαία κλιμάκωση του πολέμου διεθνώς και οι ολέθριες συνέπειες για τους λαούς, πέρασε πλέον σε άλλο επίπεδο, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τον βομβαρδισμό από τις ΗΠΑ, φέρνοντας τους λαούς της Μέσης Ανατολής και όλου του κόσμου πιο κοντά στην άβυσσο. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός με την «εκεχειρία» με το πιστόλι στον κρόταφο και την εύθραυστη ειρήνη που είναι το «σκαλοπάτι» για την επόμενη πολεμική κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση συνεχίζει να στηρίζει προκλητικά το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ και τον ίδιο τον Νετανιάχου, αλλά και ίδια η εμπλοκή της χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
Ειδικά στον νομό μας που έχουν παραχωρηθεί και χρησιμοποιούνται εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ στην Μεσσήνη από Ισραηλινούς, πρέπει να σημάνει συναγερμός. Αποτελεί στόχο κινδύνων και αντιποίνων, όπως και όλες οι βάσεις που αποτελούν ορμητήρια στα πεδία των πολέμων. Κάτι που τονίζουν με κάθε ευκαιρία και αντίπαλες στο ΝΑΤΟ δυνάμεις. Τα εργατικά σωματεία του νομού ζητούν: Να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ η εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων”.
Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Υπαλλήλων στον ιδιωτικό Τομέα, Γάλακτος - τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.
* Στο κείμενο υπογραφών των κατοίκων της Μεσσηνίας, αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα: “Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας από τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας, την 120Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ).
Στο νομό μας εφαρμόζεται η συμφωνία της ισραηλινής εταιρείας «Elbit Systems» με την ελληνική κυβέρνηση, για τη λειτουργία του αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για μία συμφωνία που το Ισραήλ την χαρακτηρίζει ως τη «…μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία» μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει ότι «κάθε στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή είναι θεμιτός στόχος», μεταξύ των οποίων προφανώς και όσες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.
Όλα αυτά εντείνουν την ανησυχία μας. Ειδικά σε συνθήκες που οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι κρίσιμες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες για την προώθηση αυτής της συμφωνίας. Με αυτή της τη στάση μπλεκόμαστε σε σοβαρές και απρόβλεπτες περιπέτειες. Η εμπλοκή της Ελλάδας είναι επικίνδυνη για το λαό και τα συμφέροντά του. Απαιτούμε: Να διακοπεί η διακρατική συμφωνία με το κράτος κατακτητή - δολοφόνο, Ισραήλ και την Ισραηλινή εταιρεία που εφαρμόζεται στην 120 ΠΕΑ”.