Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 19:45

Διαμαρτυρία τριτέκνων για την απόφαση του ΣτΕ

Διαμαρτυρία τριτέκνων για την απόφαση του ΣτΕ

«Νέο ράπισμα» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Γονέων Τριων Τέκνων Μεσσηνίας, με σχετική ανακοίνωσή του, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικά τα...

προνόμια που έχουν τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Οι τρίτεκνες οικογένειες ούτε τις υποδομές, ούτε την οικονομική βοήθεια, ούτε την παροχή σίτισης, ούτε την παροχή στέγης στα Πανεπιστήμια, ούτε άλλες διευκολύνσεις έχουν, τέτοιες που να θεωρούν ότι οι σπουδές τους γίνονται χωρίς προβλήματα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο σύλλογος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για να μην υπάρχουν τέτοιες ανατροπές την τελευταία στιγμή και μάλιστα σε μικρό διάστημα πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις».
Παράλληλα σημειώνει ότι «οι τρίτεκνοι θεωρούν αναγκαίο και επιβεβλημένο να επανέλθουν οι μετεγγραφές όπως ίσχυαν πριν το 2011, έτσι ώστε οι επιτυχόντες, κατόπιν αιτήσεώς τους, να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής στην πλησιέστερη Σχολή ή Τμήμα, στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτούν τα αδέλφια  τους».