Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 08:06

Λιγότερα δώρα και χρηστικά αγοράστηκαν φέτος το Πάσχα

Γράφτηκε από την
Λιγότερα δώρα και χρηστικά αγοράστηκαν φέτος το Πάσχα

Λίγα τα δώρα που έκαναν φέτος το Πάσχα οι Καλαματιανοί, αλλά και οι επισκέπτες. Ολοι έδωσαν προτεραιότητα στα βαφτιστήρια και όσοι ντόπιοι ή ξένοι ήρθαν για Πάσχα και πήραν δώρα, προτίμησαν χρηστικά και φθηνά. 

Η Μαρία Αντωνοπούλου από το "Νέο Διάκοσμο" λέει ότι τις τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα η κίνηση πήγε αρκετά καλά. Ειδικά οι επισκέπτες που κατέβηκαν για τις γιορτές στα χωριά τους «προτίμησαν δώρα χρηστικά που θα μείνουν στο σπίτι» - αν και «οι μικρότερες ηλικίες ξέφυγαν από το κλασικό δώρο και ψώνισαν κάτι πιο πασχαλινό». Πάντως τονίζει ότι η αγορά «στηρίζεται από τους ντόπιους οι οποίοι ψωνίζουν όλο το χρόνο είδη διακόσμησης και μικροέπιπλα».

Η Τζένυ Παναγιωτοπούλου από το "Fantazy" λέει ότι «περιμέναμε περισσότερη κίνηση, αλλά δεν βοήθησε και ο καιρός». Γενικά στα γυναικεία αξεσουάρ «περισσότερο οι επισκέπτες ήταν εκείνοι που ψώνισαν και θα λέγαμε ότι ήταν μια μέση κατάσταση μέσα στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης στην αγορά».

Η Σταυρούλα Πανταζοπούλου από το "Decorativo" είναι ευχαριστημένη καθώς «τα βαφτιστήρια δεν έμειναν παραπονεμένα και εμείς άλλωστε εκεί απευθυνόμασταν». Κατά τα άλλα παρατηρεί ότι όλοι όσοι πήραν δώρο λαμπάδα ή κάτι άλλο «περιορίστηκαν στα απαραίτητα και αυτοί που ψώνισαν ήταν περισσότερο ντόπιοι και πολύ λιγότερο οι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη».

Η Λίτσα Γιαννοπούλου από το "Vogue" λέει ότι η αγορά στο παιδικό ρούχο κινήθηκε υποτονικά. «Ολοι ψώνισαν οικονομικά και δεν έγινε ιδιαίτερος τζίρος», σημειώνει. Και προσθέτει ότι μπορεί και να πήγαιναν καλύτερα οι δουλειές «αν ο καιρός δεν λειτουργούσε ανασταλτικά». Θεωρεί πάντως ότι περισσότερος κόσμος θα ψώνιζε «αν έμπαινε μέσα στα μαγαζιά». Και εξηγεί πως «όποιος μπει θα ψωνίσει, αλλά ο κόσμος πλέον δεν μπαίνει στα μαγαζιά και φέτος η κίνηση περιορίστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Η Μαίρη Ντάκουρη από το κατάστημα "Δωρούπολη" λέει ότι «σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, αναλογιζόμενοι τα σημερινά δεδομένα στην αγορά». Δώρα ψώνισαν κυρίως «φιλοξενούμενοι ή καλεσμένοι σε σπίτια, που αντί να πάρουν ένα γλυκό προτίμησαν κάτι για το σπίτι το οποίο θα μείνει». Και προτίμησαν «κάτι εμφανισιακώς καλό, χρηστικό και οικονομικό». 

Η Λίτσα Δημητριάδη από το βιβλιοπωλείο "Δημητριάδη" λέει ότι η κίνηση ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. «Μπήκε πολύς κόσμος περαστικός, νονοί και γονείς οι οποίοι ψώνισαν κυρίως για τα παιδιά παιχνίδια και βιβλία σαν συμπλήρωμα δώρου», αναφέρει. Αντίθετα «ελάχιστοι ήταν οι μεγάλοι οι οποίοι πήραν δώρα για τους ίδιους ή άλλους και περιορίζονταν κυρίως σε δώρα για τα παιδιά».

Η Δέσποινα Δημητριάδη από την "Παρουσίαση" λέει ότι «στα είδη σπιτιού είχε μια κίνηση, όχι όμως όπως άλλες χρονιές»- καθώς «ο κόσμος ήταν περιορισμένος στις αγορές του και προτίμησε δώρα χρηστικά που θα μείνουν στο σπίτι». Την αγορά όπως λέει στήριξαν οι ντόπιοι: «Οι Καλαματιανοί στήριξαν την αγορά και φέτος, οι επισκέπτες λιγότερο». 

Ο Κώστας Λυμπερόπουλος από το ομώνυμο βιβλιοπωλείο λέει ότι κινήθηκαν υποτονικά τα δώρα το Πάσχα. «Πέρυσι το Πάσχα έπεσε αρχές Μαΐου και ο κόσμος είχε πληρωθεί. Φέτος που δεν υπήρχαν λεφτά, ψώνισαν κυρίως οι νονοί ή θείοι που είχαν υποχρέωση να αγοράσουν δώρα για τα βαφτιστήρια ή τα ανίψια τους», σημειώνει. Και προσθέτει ότι στα άλλα είδη αλλά και στα βιβλία «λίγα δώρα αγοράστηκαν σε σχέση με άλλες χρονιές».

 

Η Ελένη Κοσμά από το "Crocodilino" λέει ότι «οι νονοί κράτησαν την παράδοση και αγόρασαν παπούτσια στα βαφτιστήρια τους». Αντίθετα οι γονείς κρατήθηκαν στις αγορές τους καθώς «το Πάσχα έπεσε πρώιμα και ο καιρός είναι ακόμα λίγο χειμωνιάτικος». Ωστόσο, παιδικά παπουτσάκια αγόρασαν και «οι παππούδες και γιαγιάδες που φρόντισαν για ένα δώρο για το εγγονάκι τους».


NEWSLETTER