Τρίτη, 27 Μαϊος 2014 08:05

Ουρές στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Ουρές στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Με σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμής για τη στάθμευση στο πάρκινγκ του Νέδοντα. Από το πρωί κιόλας ξεκίνησαν οι πρώτες δυσλειτουργίες, καθώς αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, ενώ στη συνέχεια -ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής- πολλά αυτοκίνητα περίμεναν ακόμα και πάνω από 20 λεπτά για να πληρώσουν και να βγουν από το πάρκινγκ. 

Τα κορναρίσματα, σε συνδυασμό και με την έντονη ζέστη που επικρατούσε χθες στην Καλαμάτα, ανέβασαν τους τόνους και φυσικά δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με κύριους αποδέκτες των διαμαρτυριών τους δημοτικούς υπαλλήλους. 

Στο χώρο του πάρκινγκ βρέθηκαν από νωρίς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παύλος Μπουζιάνης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής, σε μια προσπάθεια να συντονίσουν τις διαδικασίες αλλά και να βγάλουν συμπεράσματα για το τι ακριβώς δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Σε πρώτη φάση εξετάζεται η αλλαγή της σηματοδότησης μέσα στο πάρκινγκ, ώστε να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα μεταξύ των οχημάτων που εισέρχονται και αυτών που εξέρχονται, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για προπληρωμή του αντιτίμου κατά την είσοδο. Στη δημοτική αρχή πάντως αισιοδοξούν ότι οι όποιες δυσλειτουργίες θα λυθούν πολύ σύντομα και ότι με αυτό το μέτρο θα διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα του δήμου, καθώς, όπως έλεγαν, «μέχρι σήμερα χάνονταν πολλά έσοδα από τα δημοτικά ταμεία».

Δ.Πλ.