Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 15:38

Απίστευτη ιστορία αστυνομικής βίας στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Τη Πέμπτη το βράδυ, μία παρέα νέων ανθρώπων, επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, στο κέντρο της πόλης, από ομάδα ενστόλων (και κουκουλοφόρων), που ξυλοκόπησαν άγρια τον έναν απ΄αυτούς, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, (κατά απαίτηση των συγγενών του, στις 9.00!!! το επόμενο πρωί), γιατί αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο τμήμα, εφ' όσον δεν είχε διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη. Το περιστατικό εξελίχθηκε, από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που τους έκοψε το δρόμο με το αυτοκίνητο, (καταδιώκοντας ποιος ξέρει ποιά φαντασίωση) και απαιτώντας «εξακρίβωση στοιχείων»..
Με δεδομένο το «κυνήγι μαγισσών», στο οποίο έχουν αξιέπαινες επιδόσεις, οι «τηρητές της τάξης»,διαδραματίστηκαν απίστευτα περιστατικά επιχείρησης απρόκλητης επίδειξης ισχύος,  κατασταλτικού ελέγχου, τιθάσευσης και υποταγής πολιτών, που απλώς περπατούν στους δρόμους της πόλης τους..
Θεωρούμε τη δίωξη, το προπηλακισμό, και το άγριο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή, πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, πράξη κατάργησης των συνταγματικών δεδομένων, και απαιτούμε την υποδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών.
ΜΠΡΑΒΟ!
Το «υπουργείο προστασίας του πολίτη», οφείλει να προχωρήσει στη βράβευσή τους για την ιδιαίτερη συμβολή τους στην εμπέδωση της «δημοκρατίας» του ροπάλου, και της «υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων» που παραπέμπει στις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας μας.
Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να δεχθούμε αστυνομική αυθαιρεσία, τραμπουκική συμπεριφορά, και κρατική τρομοκρατία,
ούτε από τους τοπικούς ένστολους ράμπο, που χτυπούν, εξευτελίζουν και συλλαμβάνουν απρόκλητα ανθρώπους, σε μια άθλια αναπαραγωγή της  χολιγουντιανής ταινίας «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» (εδώ, προστέθηκαν και 10 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, για τους γνωστούς λόγους της «γλάστρας»..)
ούτε από τους γνωστούς κύκλους των φασιστικών νεροφίδων , που λουφάζουν στα βαλτόνερα και στις σκιές του εμετικού παρακράτους, και απολαμβάνουν ανενόχλητοι, ένα γλεντοκόπι ασυδοσίας,  ατιμωρησίας και πλήρους ασυλίας..
Μας εξοργίζουν, δε μας φοβίζουν.
Η αλληλεγγύη μας σε όποιον την υφίσταται, και για όποιο λόγο, είναι αναντίρρητη και δεδομένη.
Και οι αγώνες μας, για ένα ατίθασο μέλλον,
δίκαιοι και νικηφόροι.

Εναλλακτική κοινότητα Τρίπολης


NEWSLETTER