Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 21:42

Συνάντηση Μαργέλη - Μπέζου: Στο επίκεντρο η εξυπηρέτηση των δικηγόρων στο Νοσοκομείο

Γράφτηκε από την

Η εξεύρεση φόρμουλας ώστε να εξυπηρετούνται οι δικηγόροι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς περιττή γραφειοκρατία, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης με το διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Μπέζο, στο γραφείο του δεύτερου.
Οπως εξήγησε ο Κ. Μαργέλης, συζητήθηκε ο τρόπος ώστε ακόμα και μετά την ενσωμάτωση του ΤΥΔΕ (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) να συνεχιστεί η συνεργασία με το νοσοκομείο, τόσο ως προς τη διενέργεια εξετάσεων σε μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, όσο και ως προς τη διεκπεραίωση της πληρωμής των εν λόγω εξετάσεων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε τη συνδρομή του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη δημιουργία τράπεζας αίματος.
Ο Κ. Μαργέλης απένειμε εύσημα στο διοικητή του ιδρύματος Γ. Μπέζο για το σημαντικό, όπως είπε, έργο που έχει επιτελέσει στο μικρό χρονικό διάστημα που υπηρετεί στη θέση αυτή. Παράλληλα, δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι μερίδιο σε αυτή την επιτυχημένη -όπως τη χαρακτήρισε- πορεία, έχουν και δικηγόροι -αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Αντώνη Γιαννακόπουλο και τον νομικό σύμβουλο του ιδρύματος Χρήστο Αρχοντή.
Οσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα δίνουν το μήνυμα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, είχε τονίσει νωρίτερα ο παρών στη συνάντηση -μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Σουρίλα- αντιπρόεδρος του ιδρύματος Αντ. Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν περιχαρακώνεται συντεχνιακά, αλλά ανοίγεται και παίρνει πρωτοβουλίες απέναντι στα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματα.
«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση δεν είναι επικοινωνιακή, αλλά ουσιαστική» κατέληξε ο Αντ, Γιαννακόπουλος.
Από την πλευρά του ο Γ. Μπέζος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η υγεία δεν αφορά μόνο το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ούτε μόνο το διοικητή. Είναι επιβεβλημένη υποχρέωση και ευθύνη μας να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε με όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, γιατί η υγεία μάς αφορά όλους».
Β.Γ.Μ.