Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 08:23

Ελπίζουν φέτος να είναι καλύτερα από πέρυσι oι επαγγελματίες της Καρδαμύλης

Ελπίζουν φέτος να είναι καλύτερα από πέρυσι oι επαγγελματίες της Καρδαμύλης

Τα Σαββατοκύριακα γεμίζει μέχρι στιγμής η Καρδαμύλη, αφού η φουλ σεζόν αναμένεται και φέτος να ξεκινήσει περί τα μέσα Ιουλίου. Οι επαγγελματίες, που γενικά κρατούν... μικρό καλάθι σχετικά με την αύξηση τουριστών που ακούγεται γενικότερα για την Ελλάδα, ελπίζουν το φετινό καλοκαίρι να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Η Δήμητρα Γεωργίκου παρατηρεί πως ο Ιούνιος και αυτή τη σεζόν σημειώνει μια κάμψη, ενώ ο Ιούλιος αναμένεται καλύτερος. Για την ώρα οι ξένοι επισκέπτες δίνουν ζωντάνια στην περιοχή, ενώ οι Ελληνες, ίσως και λόγω των εξετάσεων των μαθητών, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις διακοπές τους. 

Ο Γιάννης Ξυδέας βλέπει πως η κίνηση παρουσιάζει ανοδική πορεία καθώς ο καιρός σταθεροποιήθηκε και σιγά - σιγά κλείνουν και τα σχολεία επιτρέποντας στις ελληνικές οικογένειες να κάνουν κάποια εξόρμηση ή να περάσουν μερικές ημέρες στα εξοχικά τους, στην περιοχή. Οσον αφορά στους ξένους, ο ίδιος περιμένει περισσότερους επισκέπτες φέτος και στην Καρδαμύλη, κυρίως λόγω της αύξησης των πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Ομως παρατηρεί πως, όπως υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, υπάρχει κρίση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πράγμα που διαπιστώνει από την κατανάλωση που κάνουν οι πελάτες στο κατάστημά του. Πάντως, εκτιμά πως βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, φαίνεται ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και πως αναμένονται περισσότεροι Ευρωπαίοι κυρίως και στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Η Ευανθία Ψυχόπαιδα χαρακτηρίζει σχετικά καλά τα επίπεδα της κίνησης στην περιοχή. Περισσότεροι όμως είναι οι ξένοι επισκέπτες όπως διαπιστώνει, καθώς μέχρι στιγμής είναι περιορισμένος ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν περάσει κάποια Σαββατοκύριακα στην περιοχή. Για τη συνέχεια και η ίδια είναι αισιόδοξη. Οπως τονίζει, η Καρδαμύλη είναι πολύ όμορφο μέρος, από τα καλύτερα της Ελλάδας με πολλούς επισκέπτες Ελληνες και ξένους.

Το μόνο που την απασχολεί είναι πως ο δήμος θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο ζήτημα της καθαριότητας, ώστε να δείχνει η περιοχή ακόμα πιο όμορφη.

Η Φρειδερίκη Μπελογιαννέα θεωρεί πως είναι νωρίς ακόμα για να ζωντανέψει τουριστικά η περιοχή. Συνήθως η φουλ σεζόν ξεκινά μετά τα τέλη Ιουνίου και διαρκεί για 1,5 περίπου μήνα. Για την ώρα παρατηρεί πως είναι λίγοι και οι ξένοι που επισκέπτονται την περιοχή, πέρα από τους Ελληνες.

Ο Αρης Πρέντι παρατηρεί πως "κάτι γίνεται τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα, όταν βοηθάει και ο καιρός. Από τα μέσα Ιουλίου όμως θα υπάρχει μεγάλη κίνηση".

Ο Κωνσταντίνος Λυμπερέας είναι μάλλον απαισιόδοξος για τη φετινή σεζόν, αφού όπως λέει "άλλα περιμέναμε και άλλα βλέπουμε. Επιβεβαιώνεται ότι όπου ακούμε για πολλά κεράσια θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, αφού αντί για 70% άνοδο έχουμε 70% πτώση. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε λιγότερους ξένους, ενώ τους Ελληνες τους έχουμε χάσει".

Ο Σωτήρης Τάγαρης βλέπει υποτονική κίνηση στην περιοχή, με τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένος. Και όπως τονίζει αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους Ελληνες αλλά και με τους ξένους, αφού γ