Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 22:07

Ασθενοφόρα 20ετίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ομπρέλες ανοίγουν τα πληρώματα... μέσα σε ορισμένα από τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Καλαμάτας κάθε φορά που βρέχει.
Η πιο πάνω χαρακτηριστική πληροφορία που έφθασε στην «Ε», περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος των ασθενοφόρων του νοσηλευτικού ιδρύματος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το νεότερο όχημα του οποίου «μετράει» ήδη 19 χρόνια.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι υπάρχει αυτοκίνητο με 1.600.000 χιλιόμετρα, ενώ κανένα τους δεν έχει διανύσει λιγότερα από 800.000. Δεν είναι λίγες οι φορές, εξ άλλου, που ασθενοφόρα «μένουν» στο δρόμο από μηχανικές βλάβες.
Χθες το πρωί, οι οδηγοί των ασθενοφόρων επεδίωξαν -και είχαν- έκτακτη συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, στον οποίον εξέθεσαν την κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διοικητή αναφέρθηκαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων που προέκυψαν σε ασθενοφόρα, οι οποίες έτυχε να μην έχουν συνέπειες είτε για το πλήρωμα, είτε για τον διακομιζόμενο ασθενή.
Στο Γ. Μπέζο διατυπώθηκε με έμφαση το αίτημα να υπάρξει σταδιακή ανανέωση του στόλου, καθώς τα περισσότερα από τα ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας -αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- είναι μεταχειρισμένα και τα έχει παραχωρήσει το ΕΚΑΒ.
Β.Γ.Μ.