Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 08:30

Παρατυπίες στους μισούς ιδιωτικούς παιδότοπους

Γράφτηκε από την
Παρατυπίες στους μισούς ιδιωτικούς παιδότοπους

Οι 9 από τους 18 ιδιωτικούς παιδότοπους που ελέγχθηκαν στο νομό από τη Διεύθυνση Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας δεν λειτουργούσαν με άδεια ή δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, καθώς τα παιχνίδια στο χώρο δεν ήταν πιστοποιημένα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταστηματάρχες δεν ήξεραν ότι έπρεπε να τροποποιήσουν την άδεια λειτουργίας τους για να βάλουν μια κούνια ή μια τσουλήθρα για παιδιά. 

Συγκεκριμένα το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας έστειλε στην Εισαγγελία Καλαμάτας 9 αναφορές για στεγασμένους και υπαίθριους παιδότοπους της Καλαμάτας, καθώς και ταβέρνες με παιχνίδια για παιδιά, στις οποίες βεβαιώνονται οι παραβάσεις και ο εισαγγελέας θα εξετάσει αν θα γίνουν μηνύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι αυτοί γίνονται στο πλαίσιο εντολής που έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά και μετά την εισαγγελική παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου, που διαβιβάστηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου στην Ασφάλεια Καλαμάτας και την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έλεγχοι έγιναν σε παιδότοπους σε όλο το νομό, αλλά κάποιοι από αυτούς ήταν κλειστοί, επειδή δεν λειτουργούν το καλοκαίρι και έτσι ελέγχθηκε μόνο το αν έχουν άδεια λειτουργίας. Από την υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν ελέγχθηκαν οι παιδικές χαρές, καθώς ανήκουν στην αρμοδιότητα του κάθε δήμου. 

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, ώστε να ελεγχθεί αν υπάρχουν άδειες λειτουργίας και αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας σε λούνα παρκ, ιδιωτικούς παιδότοπους και δημοτικές παιδικές χαρές. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER