Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 11:22

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ Καστορείου;

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ Καστορείου;

Την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του γραφείου των ΕΛΤΑ στο Καστόρι Λακωνίας εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος της περιοχής "Ο Κάστωρ".

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, ότι επίκειται κατάργηση του Γραφείου Ταχυδρομείου, που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Καστόρειο, έδρα του τ. Δήμου Πελλάνας.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας στην απόφαση (;) αυτή, που θεωρούμε απαράδεκτη και εσφαλμένη από οικονομική αλλά και κοινωνική άποψη.

Ο πληθυσμός του τέως Δήμου Πελλάνας ξεπερνά τις 3.000 κατοίκους (για την ακρίβεια 3.088 σύμφωνα με την απογραφή του 2010), ενώ αποτελείται κυρίως από συνταξιούχους και υπερήλικες που δεν έχουν τη δυνατότητα συχνών –αν όχι καθόλου- μετακινήσεων στη Σπάρτη.

Eπίσης σε περίπτωση που κλείσει το ταχυδρομείο Καστορείου, οι κάτοικοι για να εξυπηρετηθούν, θα πρέπει να διανύουν πλέον απόσταση >30-40 χλμ , με δρομολόγια λεωφορείων να έχουν ελαχιστοποιηθεί, και κόστος ταξί να έχει διαρκώς αυξανόμενη πορεία…

Θέλουμε να  υπογραμμίσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο και τους ανθρώπους του η λειτουργία ταχυδρομικού γραφείου, με δεδομένου και του ότι οι συμπατριώτες μας έχουν πολλές επαφές με το εξωτερικό, όπου ζουν συγγενείς τους από χρόνια.

Καλούμε τους αρμόδιους λοιπόν να επανεξετάσουν το θέμα , για να μη δοθεί ένα ακόμη πλήγμα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία μας".

 

Καστόρειο Τρίτη 15  Ιουλίου 2014

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Θαν.Δημητρακόπουλος                           Άβα Μπουλούμπαση