Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 16:13

Το ΠΑΜΕ Λακωνίας για τις επιθέσεις σε οικονομικούς μετανάστες

Γράφτηκε από την

Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση στηριγμένη στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων ΝΔ - ΛΑΟΣ, πληρώνουν οι οικονομικοί μετανάστες και ο λαός στην περιοχή Μολάων Λακωνίας.
Αφορμή δόθηκε από την επίθεση την περασμένη Τρίτη 1η του Φλεβάρη αλλοδαπού μετανάστη σε δύο γυναίκες κατοίκους της κωμόπολης με σκοπό τη ληστεία.  Το καταδικαστέο αλλά μεμονωμένο αυτό γεγονός, στάθηκε η αφορμή δήθεν «αγανακτισμένοι πολίτες» να εξαπολύσουν τις δύο επόμενες μέρες   αληθινό «πογκρόμ» με ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, κυνηγητά και απειλές κατά των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται ειρηνικά στην περιοχή.
Απανωτά επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών είχαν προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι, με την άγρια επιδρομή άγνωστων μασκοφόρων εναντίον ανύποπτων οικονομικών μεταναστών στον οικισμό «Κουσκούνι» κοντά στην Αρεόπολη, και της περσινής – Φλεβάρης του 2010- επίθεσης νεαρών ατόμων σε σπίτι στη Σπάρτη που έμεναν αλλοδαποί εργαζόμενοι, με πρόθεση να το κάψουν.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας, που με ζήλο παρακολουθούν και χτυπούν λαϊκές κινητοποιήσεις, τη ζωή όμως και την ασφάλεια των ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και των οικογενειών τους δε μπορούν να προστατέψουν.
Η Γραμματεία Λακωνίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Να πρωτοστατήσουν, ώστε οι κραυγές ρατσισμού και ξενοφοβίας, να μην μπορούν να παραπλανήσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα. Όλα αυτά είναι προϊόντα του άδικου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και πλήττουν αδιακρίτως Έλληνες και μετανάστες εργάτες.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αντιπαλεύει τις πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Το ταξικό και γενικά το λαϊκό κίνημα  θέλει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενωμένους με τους Έλληνες εργάτες, γιατί είναι το ίδιο το σύστημα και ίδιες οι αιτίες που μας φορτώνουν όλο και περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση που θα σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, για νομιμοποίηση (άσυλο, ανθρωπιστικό καθεστώς, άδεια παραμονής) της προσωρινής ή μακροβιότερης παραμονής τους στη χώρα μας, για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης ή της οικειοθελούς μετακίνησής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Για κατάργηση των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων, συμβάσεων και διώξεων σε βάρος τους. Για σεβασμό των πολιτιστικών τους παραδόσεων.
Μαζί Έλληνες και μετανάστες ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό.

ΠΑΜΕ Λακωνίας