Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 13:26

Διάλεξη του Προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Διάλεξη με θέμα: «Μαθηματική Μοντελοποίηση και Θεωρία Αυτομάτου Ελέγχου», και ομιλητή τον Γρηγόρη Καλογερόπουλο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «PHARAE PALACE» (Ναβαρίνου και Ρήγα Φεραίου, Παραλία).
Η Διάλεξη διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Μεσσηνίας Χρίστο Μηλιώνη, σε συνεργασία με το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Λόγω του διεπιστημονικού χαρακτήρα του θέματος, η διάλεξη απευθύνεται σε Μαθηματικούς, αλλά και σε επιστήμονες άλλων κλάδων (Φυσικούς, Μηχανικούς, Οικονομολόγους κ.λ.π.).
Το θέμα της διάλεξης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη μαθηματική εκπαίδευση. Επιπλέον, μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν ζητήματα εφαρμογών των μαθηματικών, αξιοποίησής τους στην επίλυση προβλημάτων, καθώς και της σχέσης των μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες.


NEWSLETTER