Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 13:37

"Κοινή Δράση": Δημοψήφισμα για τα διόδια και τις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης

Γράφτηκε από την

Σε επιστολή της "Κοινής Δράσης" προς τους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα, αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε υπουργέ, σας  ακούσαμε να χαρακτηρίζετε «τζαμπατζήδες» και «αντικοινωνικούς» τους πολίτες που υπερασπίζουν το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση αρνούμενοι να πληρώσουν διόδια. Μαζί σας συμφώνησαν και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που μας έχουν συνηθίσει στην αναπαραγωγή κυβερνητικών θέσεων.

Κύριε υπουργέ, καταρχήν με χαρά δεχόμαστε το όψιμο ενδιαφέρον σας να μην υπάρχουν τζαμπατζήδες. Γιατί, θα γνωρίζετε τη σκανδαλώδη μείωση φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ οι φόροι για τους υπόλοιπους αυξάνονται, θα γνωρίζετε την υποφορολόγηση των τραπεζών και την απλόχερη στήριξή τους με πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο ταμείο, και πολλά άλλα παραδείγματα που είναι ευρέως γνωστά. Το ότι ποτέ δεν αποκαλέσατε τζαμπατζήδες τους παραπάνω μας βάζει σε σκέψεις για επιλεκτική ευαισθησία.

Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιφέρειά μας οι τζαμπατζήδες έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό.  Υπάρχουν εργοδότες που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους (πχ. Ατλάντικ κ.α.) και τους πετάνε στο δρόμο, υπάρχουν εργαζόμενοι («Βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ, καθηγητές Πρόσθετης Διδακτικής Σήριξης κ.ά.) που έχουν μήνες να πάρουν μισθό, υπάρχουν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που πληρώνονται πάμφθηνα για τα προϊόντα τους, και τα παραδείγματα συνεχώς πληθαίνουν .

Κύριε υπουργέ, η Τρόικα και η κυβέρνησή σας επιμένει να δουλεύουμε (όσοι έχουμε αυτό το προνόμιο) τζάμπα, δηλαδή με μισθούς-κοροϊδία, και το κράτος να μην πληρώνει για παιδεία, υγεία, πρόνοια. Είναι υπέρμαχοι ενός κράτους-τζαμπατζή που θα παίρνει χρήματα για να αποπληρώνει τα δάνεια στις ξένες και ντόπιες τράπεζες και όχι για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Κύριε υπουργέ, για την Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών δεν θα αναφερθούμε καθόλου αφού μόνο θυμηδία και πρόκληση της κοινής λογικής μπορεί να γεννήσει η πληρωμή διοδίων σε ένα δρόμο καρμανιόλα.

Κύριε υπουργέ, όσον αφορά την Εθνική Οδό Κορίνθου-Καλαμάτας/Σπάρτης να σας ενημερώσουμε πως θα συνεχίσουμε να μην πληρώνουμε. Όχι επειδή είμαστε «τζαμπατζήδες» αλλά γιατί έχουμε ήδη πληρώσει μέσα από τη γενική φορολογία, τα τέλη, τους φόρους στα καύσιμα. Ψηφίζοντας, το κόμμα σας μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ, τη σύμβαση παραχώρησης της Ε.Ο. στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. καλούμαστε πλέον να πληρώσουμε για την υλοποίηση του έργου 700 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα προσδοκώμενα κέρδη της εταιρίας) μέσω των διοδίων. Αν, με ένα αρκετά μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας, υπολογίσουμε το ποσό που αναλογεί σε κάθε πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φτάνουμε στο εξωφρενικό ποσό των 1100 ευρώ. Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να δώσει περίπου 4500 ευρώ. Σας ενημερώνουμε ότι κανένας πολίτης στην Πελοπόννησο δεν είναι διατεθειμένος να δώσει στους εργολάβους-φίλους σας αυτά τα χρήματα.

Κύριε υπουργέ, σας προκαλούμε σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση, όποτε θέλετε, ώστε να δούμε αν εμείς είμαστε οι τζαμπατζήδες ή η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ που της παραχωρήσατε ένα δρόμο ο οποίος αποπληρώνεται με λεφτά του δημοσίου και από τις εισπράξεις των διοδίων, με προκλητική μάλιστα πρόβλεψη για «επιδότηση λειτουργίας» αν τα έσοδα από τα διόδια δεν είναι αρκετά.

Κύριε υπουργέ, «αντικοινωνικοί» είναι οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι που τόσα χρόνια παρασιτούν (με την κάλυψη/στήριξη της πολιτείας) στο σώμα της κοινωνίας. «Αντικοινωνικές» και «άνομες» είναι οι μίζες των κομμάτων σας που κρύβονται πίσω από κάθε μεγάλο έργο. «Αντικοινωνική» είναι η αύξηση των εισιτήριων στα ΜΜΜ κατά 40%,το χτύπημα των μικρομεσαίων μεταφορέων για να επικρατήσουν λίγες μεγάλες εταιρίες και το κλείσιμο του σιδηρόδρομου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που, πέραν των άλλων περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων, αχρηστεύει μια τεράστια δημόσια περιουσία μαζί με τα εκατομμύρια ευρώ (που τζάμπα πληρώσαμε) της πρόσφατης ανακαίνισης, ενώ σειρά παίρνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Κύριε υπουργέ, «αντικοινωνική» τελικά είναι η παραβίαση του δικαιώματός να μετακινούμαστε ελεύθερα σε αυτή την χώρα. Αν συνεχίζετε να θεωρείτε πως οι πολίτες που ζητούν κατάργηση των διοδίων και των αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης είναι «αντικοινωνικοί», σας προκαλούμε να διενεργήσετε δημοψήφισμα στην περιφέρεια Πελοποννήσου (ή και στην χώρα) για να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας. Δεσμευόμαστε να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ελπίζουμε το ίδιο να πράξετε κι εσείς!".


"Κοινή Δράση"

kdrasi.wordpress.com
kdrasi@gmail.com
Επικοινωνία: Κορινθία 6977137090, Αργολίδα 6946901764, Αρκαδία 6944774005, Λακωνία 6932619014, Μεσσηνία 6974073849


NEWSLETTER