Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 08:29

Καλοκαίρι στη Μεθώνη: Αυξάνεται η κίνηση, χειρότερη η σεζόν (φωτογραφίες)

Καλοκαίρι στη Μεθώνη: Αυξάνεται η κίνηση, χειρότερη η σεζόν (φωτογραφίες)

Αυξάνει σταδιακά η καλοκαιρινή κίνηση στη Μεθώνη, με τους Ελληνες και τους ξένους επισκέπτες να κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο, οι επαγγελματίες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη φετινή σεζόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς διαπιστώνουν πως ειδικά οι Ελληνες είναι λιγότεροι από τις προηγούμενες χρονιές.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, με 2 - 3 εβδομάδες κίνηση μέσα στο Αύγουστο, η κατάσταση δε θα... σωθεί, αφού τα κενά που πρέπει να καλυφθούν είναι πολλά. Πάντως, οι επισκέπτες της περιοχής μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ομορφιά του τόπου και την παροχή υπηρεσιών.

Η Κωνσταντίνα Μυσκιώτη διατηρεί περίπτερο στην παραλία της Μεθώνης. Οπως λέει, "είναι μηδενική η φετινή κίνηση. Μπορεί να φταίνε τα οικονομικά του κόσμου, ίσως όχι μόνο, όμως με τον Αύγουστο 2 εβδομάδες δε βγαίνει κάτι. Τι να πρωτοβγάλεις. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αλλά φέτος παράγινε το κακό. Δεν υπάρχουν λεφτά". Επιπλέον, για τα μειωμένα έσοδα της μικρής της επιχείρησης υπογραμμίζει πως σημαντικό ρόλο παίζει και το ιδιαίτερα μικρό κέρδος από τα τσιγάρα.

Ο Γιώργος Γάλλος είναι χρόνια εστιάτορας στην περιοχή και όπως λέει είναι γενικά ικανοποιημένος καθώς οι πελάτες του παραμένουν τουλάχιστον σταθεροί, με την κίνηση τα βράδια να σημειώνει άνοδο. Ελπίζει όμως πως θα πάει καλύτερα η φετινή σεζόν παρά τη γενικότερη κρίση. Οπως σημειώνει, "η Μεθώνη παραμένει ένας τόπος που προσελκύει κόσμο λόγω του κάστρου, των καλών τιμών των καταστημάτων και της ποιότητας των υπηρεσιών και των αγαθών".

Η Γιώτα Παυλόγιαννη διατηρεί δύο ξενοδοχεία αλλά δε φαίνεται μέχρι στιγμής ικανοποιημένη. Οπως λέει, η κίνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα φέτος παρότι είναι καλές οι τιμές και η εξυπηρέτηση. "Ελπίζω ο Αύγουστος να πάει καλύτερα. Θα δούμε. Μέχρι τώρα η πελατεία αποτελείται κυρίως από ξένους, ενώ γενικά η κίνηση είναι αρκετά πεσμένη συγκριτικά με πέρυσι". Οπως επισημαίνει "η Μεθώνη αποτελεί προορισμό καθώς έχει πολύ ωραία παραλία, ηρεμία, κάστρο, και πάντα προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, με ωραία ταβερνάκια και ξενοδοχεία, οι ιδιοκτήτες των οποίων κάνουν ό,τι μπορούν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου".

Η Ευγενία Σαμαρά διατηρεί ταβέρνα στην παραλία και όπως διαπιστώνει ο Ιούλιος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μήνας όσον αφορά στην κίνηση στην περιοχή. Φάνηκαν ορισμένοι ξένοι, όχι όμως όσοι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι Ελληνες ήταν αισθητά λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια. Οπως εκτιμά "Ελληνες θα φανούν ίσως 10 μέρες τον Αύγουστο και αυτό με το ζόρι". Πάντως σημειώνει πως στη Μεθώνη αξίζει να περάσει κάποιος τις διακοπές του, καθώς υπάρχουν ωραίες παραλίες, ωραία μαγαζιά με καλή και παραδοσιακή κουζίνα, ενώ το κάστρο αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

.

 

Ο Χρήστος Καρατζιάς εργάζεται σε παραλιακό μαγαζί και φυσικά λέει τα καλύτερα για τον τόπο του. Οσο για την κίνηση, παρατηρεί πως σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική, όμως σίγουρα περιμένει περισσότερα για τον Αύγουστο. "Οποιος έχει έρθει γνωρίζει το πόσο όμορφα είναι και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας είναι εκείνοι που κυρίως διαφημίζουν αυτόν τον τόπο, καθώς είναι ικανοποιημένοι" παρατηρεί.

Ο κ. Αθανασόπουλος βρέθηκε στην παραλία δίπλα στο κάστρο, περαστικός σε μια βόλτα μέχρι τη Φοινικούντα. Παρατήρησε τις ομορφιές της περιοχής, μέχρι και την κάππαρη που φυτρώνει στα τείχη του κάστρου.