Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 16:36

Εθελοντές Σαμαρείτες Βυτίνας βοήθησαν στις χιονοπτώσεις

Γράφτηκε από την
Εθελοντές Σαμαρείτες Βυτίνας βοήθησαν στις χιονοπτώσεις

Στις πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή, μετά από αίτημα του Δήμου Γορτυνίας, 10 Εθελοντές Σαμαρείτες του Κλιμακίου Βυτίνας κινητοποιήθηκαν και παρείχαν πολύτιμες υπηρεσίες. Διασφάλισαν σκηνή τροχαίου ατυχήματος στην Εθνική Οδό όπου οχήματα είχαν εκτραπεί της πορείας τους και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης νέου τροχαίου ατυχήματος, ενώ ταυτόχρονα βοήθησαν τους οδηγούς να τοποθετήσουν αλυσίδες.
Εντός της Βυτίνας, άνοιξαν δίοδο σε κατοικίες ηλικιωμένων κατοίκων, βοήθησαν στον εκχιονισμό καίριων σημείων του χωριού και υποστήριξαν της εργασίες των εργατών του Δήμου για την απομάκρυνση κλαδιών που είχαν πέσει σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.
«Η χιονόπτωση ήταν πολύ σφοδρή» τονίζει ο Υπαρχηγός του Κλιμακίου Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας κ. Λεωνίδας Σμέρος και συνεχίζει «αμέσως τεθήκαμε σε επιφυλακή και δράσαμε υποστηρικτικά σε διάφορα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση στην Βυτίνα. Επιπλέον, είμασταν έτοιμοι να παρέχουμε πρώτες βοήθειες αν χρειαζόταν και απεγκλωβίσαμε οχήματα τα οποία είχαν εκραπεί της πορείας τους. Ευτυχώς στην διάρκεια της κακοκαιρίας δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός πολίτη».
Το Κλιμάκιο Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας, δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2010 ενώ για την λειτουργία του ο Δήμος Γορτυνίας παραχώρησε στην Βυτίνα χώρο για την στέγαση και επιχειρησιακή του λειτουργία.
Η ύπαρξη και λειτουργία Κλιμακίων Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι μια καινοτομία που δίνει την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να διαθέτουν πιστοποιημένους με ISO 9001:2008 εθελοντές οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης υποστηρίζοντας σημαντικά τις τοπικές ανάγκες τόσο σε καιρό ηρεμίας όσο και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Για να δημιουργηθεί κλιμάκιο Σαμαρειτών και Διασωστών σε κάποιο Δήμο, πρέπει να υπάρχει αίτημα του ενδιαφερόμενου Δήμου προς την Διεύθυνση Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, ο Δήμος να παραχωρήσει για τουλάχιστον 10 έτη χώρο στον οποίο θα λειτουργεί το Κλιμάκιο και να καλύπτει τα πάγια έξοδα του χώρου (φώς, νερό, τηλέφωνο και διαδίκτυο).
Οι Δήμοι που ενδιαφέρονται να αιτηθούν για Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Κυριάκο Κανέλλο (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) στο 6973.495.248 ενώ αναλυτικές πληροφορίες για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορούν να βρίσκουν στον ιστότοπο www.samarites.gr 


NEWSLETTER