Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 08:11

Ελεγχοι με στόχο τα μαγαζιά χωρίς άδεια

Γράφτηκε από την
Ελεγχοι με στόχο τα μαγαζιά χωρίς άδεια

Εντονη είναι η παρουσία περιπολικών της Αστυνομίας σε πολυσύχναστες παραλίες και τουριστικές περιοχές. Μάλιστα έλεγχοι γίνονται και για άδειες καταστημάτων, μουσικής και λειτουργίας. Περιπολικά βρίσκονται στους δρόμους και φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ώστε να αποτρέπουν τους επίδοξους κακοποιούς, από το να σπάσουν τα αυτοκίνητα των λουόμενων για να κλέψουν, μέχρι να βουτήξουν πορτοφόλια σε ένα μέρος με πολύ κόσμο. 

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, οι περιπολίες τώρα το καλοκαίρι είναι περισσότερες και τα μέτρα ασφάλειας αυξημένα, ειδικά σε περιοχές όπως είναι η Πύλος, η Κορώνη, η Μεθώνη και περιοχές της Μάνης, όπου συγκεντρώνεται μεγάλο κύμα επισκεπτών. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οι περιπολίες, οι στοχευμένες επιχειρήσεις και οι έλεγχοι εντείνονται, επειδή αυξάνεται και η κίνηση. 

Οι έλεγχοι από ομάδες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Καλαμάτας είναι πιο συστηματικοί, σε επίπεδο τόσο πρόληψης όσο και καταστολής, ενώ γίνονται και αρκετές προσαγωγές. Από την άλλη ο τομέας Τάξης παίρνει μέτρα και οργανώνει επιχειρήσεις για τον έλεγχο περιοχών όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, με έμφαση στις πολυσύχναστες παραλίες στη διάρκεια της ημέρας και μέρη με μαγαζιά διασκέδασης τη νύχτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο λιγοστεύουν οι μέρες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο τα μέτρα θα εντείνονται και ήδη οι περιπολίες είναι 24ωρες από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας. 

Αλλά και οι τροχονομικοί έλεγχοι έχουν ενταθεί από την Τροχαία Καλαμάτας, ειδικά στην παραλιακή, όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι τροχονόμοι, κυρίως τα Σαββατοκύριακα που κατεβαίνει πολύς κόσμος για μπάνιο από την Αθήνα και τους γύρω νομούς, γράφουν όσους εμποδίζουν με τα παράνομα παρκαρίσματα την ήδη προβληματική κυκλοφορία στη Ναυαρίνου - ενώ προχωρούν και σε συστάσεις. 

Και από την Τροχαία, όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, θα αυξάνονται τα μέτρα στο εθνικό δίκτυο. ενώ για να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, μέσα στην Καλαμάτα βγαίνουν και μηχανές της υπηρεσίας, ενώ βοηθητικά συνδράμουν στο έργο των τροχονόμων και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά συνεργεία της υπηρεσίας βγαίνουν σε καθημερινή βάση και γράφουν για κράνος, αλλά από την εμπειρία της καθημερινότητας προκύπτει ότι οι οδηγοί μοτοσυκλετών δεν συμμορφώνονται. 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER