Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 08:00

Από τις 8 το βράδυ έως τα… ξημερώματα: Νύχτα αγορών και διασκέδασης

Η Καλαμάτα είναι έτοιμη να οργανώσει τη 2η "Λευκή Νύχτα", σήμερα από τις 8 το βράδυ και να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο. «Είναι νύχτα αγορών και διασκέδασης», σημείωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, χθες σε συνέντευξη Τύπου. 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη Δημοτική Φιλαρμονική να περιδιαβαίνει, παίζοντας μουσική, στο Ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους δημότες ευταξία, να μετακινηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο με το αυτοκίνητο, να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και να υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Παρατήρησε ότι «ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες, καθώς και η διασκέδαση των επισκεπτών» κι έκανε λόγο «για ξεπούλημα κυριολεκτικά».

Η υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής - δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα υποσχέθηκε ότι «η φετινή "Λευκή Νύχτα" θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή» και παρατήρησε ότι από τις 8 το κέντρο θα είναι αποκλεισμένο από τα αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με ροκ μουσική στην κεντρική πλατεία (βόρειο σιντριβάνι) και με λαϊκή μουσική στην πλατεία Οθωνος. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στην κεντρική πλατεία έκθεση και εργαστήρι κεραμικής και ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι της "Φάρις".

Ακόμα, οι καταστηματάρχες θα οργανώσουν μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, με ιδιαίτερο χρώμα, στις οδούς και στους πεζοδρόμους (Ιατροπούλου, πλατεία Αμφείας κ.λπ.) όπου δραστηριοποιούνται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι «η Ομοσπονδία στηρίζει τέτοιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη εξέφρασε την πίστη ότι «φέτος η "Λευκή Νύχτα" θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία» και προσκάλεσε τον κόσμο «να έρθει στην πόλη μας για να αγοράσει με τιμές σοκ».

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Κωστόπουλος ευχήθηκε «οι επισκέπτες να περάσουν όμορφα και να διαφημίζουν την πόλη μας για πολύ καιρό».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι είναι εμπορική και ψυχαγωγική γιορτή και παρατήρησε πως «είναι ευκαιρία, λόγω του Σάββατου, οι επισκέπτες να απολαύσουν από το πρωί την πόλη μας».