Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 08:28

Το σανατόριο στη Βυτίνα θα αξιοποιηθεί τουριστικά

Το σανατόριο στη Βυτίνα θα αξιοποιηθεί τουριστικά

Η αξιοποίηση, προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού, του σανατορίου «Ιθώμη» στη Βυτίνα -το οποίο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας-, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε προχθές η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με εκπροσώπους του Δήμου Γορτυνίας, στο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής κωμόπολης.

Από τη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, «προέκυψε η από κοινού πρόθεση για συνεργασία και συνέργεια, προκειμένου να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του σανατορίου».

Σημειώνεται δε, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «το οικόπεδο και οι υποδομές του σανατορίου είχαν αφεθεί στη λήθη, για πολλά χρόνια, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος απώλειας -τόσο λόγω καταπατήσεων από ιδιώτες, όσο και λόγω διεκδικήσεων που είχε εγείρει το Δασαρχείο Βυτίνας». 

Ωστόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχει προχωρήσει, μέχρι σήμερα, στην τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου και του οικοπέδου και έχει ξεκινήσει τις δικές της δικαστικές διεκδικήσεις από τους καταπατητές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο διοικητής του Γιώργος Μπέζος γνωστοποίησε ότι «πρόθεσή μας είναι η αξιοποίηση αυτού του οικοπέδου, βασισμένη σε έναν πρότυπο εναλλακτικού, μη μαζικού, βιώσιμου τουρισμού, ο οποίος να συμβάλει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Στη συνάντηση, εκτός από τον Γ. Μπέζο παρόντες ήταν επίσης, από πλευράς του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Αρχοντής και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, Σοφία Κορακοβούνη και Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου. Από την πλευρά του Δήμου Γορτυνίας μετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τάκης Καραντώνης και υπηρεσιακά στελέχη.