Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 08:00

9 Σουηδέζες κάνουν τουρισμό και χόμπι: Εμπνέονται στο κέντημα από την Κυπαρισσία

Από τη Σουηδία στην Κυπαρισσία βρίσκονται 9 φίλες συνδυάζοντας τον τουρισμό με το κέντημα και την ραπτική. Εχοντας ως χόμπι την ραπτική εμπνέονται από την περιοχή που όπως δηλώνουν τους έχει εντυπωσιάσει με τις ομορφιές της, ενώ συνδυάζουν τις διακοπές τους απολαμβάνοντας την  θάλασσα μαζί με αυτό που τους αρέσει να κάνουν.

Η ραπτική είναι ένα χόμπι το οποίο δεν μπορούν να αποχωριστούν όπου και να πάνε, ενώ οι δημιουργίες τους δεν προορίζονται για πώληση αλλά είτε τις κρατούν οι ίδιες είτε τις δωρίζουν. Τις συναντήσαμε στο ξενοδοχείο "Apollon Art Resort" και αφού μας τόνισαν ότι πρόκειται για ένα πραγματικά ήσυχο και όμορφο ξενοδοχείο ευχαρίστησαν την ξενοδόχο Γεωργία Χριστοδούλου για την φιλοξενία. Η Ελβυ Ντόβερχολτ που έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα μας είπε για αυτή τους την δραστηριότητα: «Είμαστε όλες από την Σουηδία, εγώ όμως έμενα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και γνώριζα την Κυπαρισσία που είναι μια πάρα πολύ ωραία περιοχή. Ετσι με τις υπόλοιπες φίλες μου αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα και εγώ τους είπα ότι ξέρω το κατάλληλο μέρος. Ετσι βρισκόμαστε εδώ και καθημερινά ράβουμε στο χέρι διάφορα σχέδια, ενώ κάποιες φορές συνδυάζουμε και το κέντημα μαζί με την ραπτική.

Συνήθως όμως παίρνουμε υφάσματα, τα κόβουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, τα οποία εμπνεόμαστε από τοπία, τα λουλούδια, από σχέδια στις εφημερίδες ή σε βιβλία. Η Κυπαρισσία είναι ένα μέρος που μπορούμε να συνδυάσουμε τις διακοπές μας αφού κάνουμε τα μπάνια μας, αλλά και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, να ράβουμε σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Το ράψιμο για εμάς είναι χόμπι, το οποίο όμως όταν αρχίσαμε δεν το σταματήσαμε. Αυτά που φτιάχνουμε δεν είναι για πώληση, αν και μπορούμε, αλλά τα περισσότερα τα δωρίζουμε σε συγγενικά μας και φιλικά πρόσωπα».

Κ.Μπ.